Saša Ilić piše istoriju CSKA! Izjednačio je dva velika rekorda!

14.11.2022

05:46

0

Autor: 24sedam

Legendarni kapiten Partizana raste u vrhunskog stručnjaka

Saša Ilić piše istoriju CSKA! Izjednačio je dva velika rekorda!
Saša Ilić - Copyright Printscreen/YouTube

Jedan je Sale kapiten - zapevaće svaki navijač Partizana kada god negde naleti na neku vest o Saši Iliću. Izgleda da će srpski trener pesmu dobiti i među pristalicama CSKA iz Sofije na čijoj klupi sedi.

Posle 18 odigranih kola tim Saše Ilića je na prvom mestu sa 44 boda i samo po dva nerešena rezultata i poraza. Trijumf nad Černim morem od 2:0 u Varni bio je 14. u sezoni čime je izjednačen rekord kluba iz sezona 2017/18 i 2018/19.

- Mislim da smo odigrali tešku utakmicu sa izuzetno teškim protivnikom na njegovom terenu. Igrali smo kao tim i čestitam momcima koji bili na terenu, bilo od prvog minuta, bilo da su ušli u igru. Mislim da smo zasluženo slavili - rekao je Ilić nakon izjednačenja rekorda.

Mora se imati u vidu da je tada CSKA do 14. pobeda stizao iz 20 utakmica, odnosno dve više nego sada, te je zbog toga ostvarenje Saše Ilića i ekipe još značajnije.

Drugi rekord koji je Ilić izjednačio je zanimljiv jer se radi o srpskim trenerima. Naime, samo je Miodrag Ješić je u sezoni 2005/06 vodio klub iz Sofije do istog broja pobeda kao i Saša Ilić u ovoj sezoni. Ješić je tada u jesenjem delu šampionata imao 13 pobeda i još jednu u nastavku, ali je otpušten pošto je u sledeća četiri meča ekipa osvojila samo dva boda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike