Marokanci se žale FIFA! Gde je bio VAR, zašto nam nisu sudili penale?!

15.12.2022

15:50

0

Autor: D. N.

U polufinalu Mundijala bilo je 2:0 za Francuze, a sporne su situacije iz prvog poluvremena

Marokanci se žale FIFA! Gde je bio VAR, zašto nam nisu sudili penale?!
Fudbalska reprezentacija Maroka - Copyright AP photo

Fudbalska reprezentacija Maroka izgubila je u polufinalu Mundijala u Kataru od Francuske. Samo dan kasnije nacionalni savez afričke države podneo je žalbu FIFA. U dopisu Kraljevske marokanske fudbalske federacije (FRMF) navedeno je da im nisu dosuđena dva penala u prvom poluvremenu.

- Kraljevska marokanska fudbalska federacija snažno protestuje zbog suđenja gospodina Sezara Artuta Ramosa u utakmici Maroko - Francuska. Poslali smo pismo nadležnom organu vezanom za dve situacije u kojima su morali da se dosude penali. To je potvrdilo i nekoliko sudijskih eksperata.

FRMF takođe izražava čuđenje da VAR nije reagovao zbog pomenutih situacija. FRMF navodi da neće štedeti napore da brani prava nacionalnih timova, kao i da će ukazivati na odluke sudija u polufinalu Mundijala u Kataru 2022. godine - navedeno je između ostalog u saopštenju.

Sporne situacije po Marokancima su bile start Tea Ernandeza na Sofijanom Bufalom, kao i onaj nad Selimom Amalahom.

Podsetimo, u subotu je zakazan meč za treće mesto, između Maroka i Hrvatske. Za nedelju je zakazano finale Argentina - Francuska. Oba meča počeće u 16 časova po srednjeevropskom vremenu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike