Turska legenda Hakan Šukur zgrožen ponašanjem Hrvata (FOTO)

15.12.2022

12:26

0

Autor: 24sedam

Bivši turski golgeter koji se nalazi u egzilu u SAD zbog neslaganja sa Erdoganovim režimom, zgrožen pesmom reprezentativaca Hrvatske

Turska legenda Hakan Šukur zgrožen ponašanjem Hrvata (FOTO)
Fudbaleri Hrvatske na proslavi - Copyright Instagram printscreen

Bivši turski golgeter Hakan Šukur nazvao je pesmu Tompsona, koju su fudbaleri Hrvatske pevali posle pobede nad Brazilom, sramotom za tu reprezentaciju.

Šukur kao i navijači u BiH smatra da je jedan stih o Herceg Bosni neprihvatljiva provokacija i da stoga igrači Hrvatske treba da se stide ovog postupka.

Sporna pesma poznatog srbomrsca, a očigledno neprihvatljivog i za građane bošnjačke nacionalnosti u BiH, puštena je tokom zajedničke večere u Dohi, posle pobede nad Brazilom. Ona je završila na Instagramu selektora Zlatka Dalića, da bi posle toga došli negativni komentari iz celog sveta zato što se lep sportski uspeh proslavlja uz reči šoviniste kakav je Tompson.

- Herceg-Bosna, termin koji se koristi u pesmi, za Bošnjake simbolizuje koncentracione logore, silovanje, mučenje, ropski rad, progon, ubistva - napisala je stranica bh. fudbala na Tviteru, a prenosi hrvatski Indeks.

- Ja stojim uz Bosnu i Hercegovinu. Ovo je neprihvatljivo. Kakva sramota za Hrvatsku - nadovezao se Šukur.

 

 

Šukur već godinama živi teškim životom u SAD, jer je sve zarađeno tokom karijere ostalo ili je konfiskovano u Turskoj. Njega je iz zemlje oteralo neslaganje sa režimom Redžepa Tajipa Erdogana, pa tako danas u Americi radi fizičke poslove ili taksira kako bi se prehranio.

Šukur je bio vođa najbolje generacije turskog fudbala koja je 2002. godine na SP u Japanu i Južnoj Koreji osvojila 3. mesto.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike