Bomba u Premijer ligi! Osmi najbogatiji čovek na planeti razmatra kupovinu Arsenala!

12.12.2022

21:51

0

Autor: A. Š.

Tobdžije bi uskoro mogle da dobiju nove vlasnike

Bomba u Premijer ligi! Osmi najbogatiji čovek na planeti razmatra kupovinu Arsenala!
Stadion Arsenala - Copyright Profimedia

Premijer liga poslednjih nekoliko godina važi za najjaču na svetu. Nije ni čudo, s obzirom na to kolikim svotama novca raspolažu svi njeni učesnici, a posebno oni koji iz sezone u sezonu pretenduju na šampionski tron. A sada bi njima mogao da se pridruži i Arsenal!

Kako prenose ostrvski mediji, osmi najbogatiji čovek na planeti Mukeš Ambani razmatra kupovinu londonskog kluba, koji mu je primamljiviji od velikana kao što su Mančester junajted i Liverpul koji se već nalaze na tržištu.

Bogatstvo indijskog multimilijardera procenjuje se na 92.4 milijarde dolara i jedan je od retkih koji bi mogli sebi da priušte avanturu sa, po mišljenju mnogih, dva najveća engleska kluba. Ipak, kako prenosi "Atletik", veća je verovatnoća da Ambani licitira za kupovinu "tobdžija", između ostalog i zbog toga što je njegov sin Akaš navodno veliki navijač Arsenala!

Anonimni izvori "Atletika" rekli su da je londonski klub jedini zbog kojeg bi porodica bila spremna da uđe u fudbalski svet, iako je "Miror" nedavno tvrdio kako Ambani razmatra mogućnost kupovine Liverpula za oko četiri milijarde funti. Ipak, indijska medijska kuća "ABP news" ubrzo je demantovala te navode preko predstavnika Mukešove firme u Mumbaju, što se sada ispostavilo kao tačno.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike