Američki novinar preminuo u loži tokom produžetka na meču Argentina - Holandija! Osetio da mu se približava smrt

10.12.2022

06:46

1

Autor: 24sedam

Fudbalski novinar koji je ustalasao svetsku javnost svojim tekstovima o obespravljenim zajednicama u Kataru preminuo tokom meča Argentina - Holandija

Američki novinar preminuo u loži tokom produžetka na meču Argentina - Holandija! Osetio da mu se približava smrt
Novinar Grant Vol - Copyright twitter/@grant.wahl

Američki fudbalski novinar Grant Vol, poznat po svojim tekstovima tokom Mundijala u Kataru, u kojima je pisao o obespravljenim pripadnicima manjinskih grupa u toj zemlji, preminuo je u novinarskoj loži tokom utakmice Argentina - Holandija.

Imao je 49 godina. Njegove kolege kažu da je Volu pozlilo tokom meča i da se u jednom momentu samo srušio sa svog sedišta tokom produžetka na stadionu "Lusail". Kolege su brzo reagovale, pozvale su Hitnu pomoć koja je reagovala odmah posle toga, ali spasa nije bilo za nesrećnog novinara. Vol je pratio svoje osmo Svetsko prvenstvo u novinarskoj karijeri, a tokom ovog pisao je blogove na svojoj veb stranici. U tim tekstovima se žalio i na iscrpljenost i loš osećaj koji je pripisivao prehladi. Zbog toga je otišao jednu kliniku u Dohi.

- Moje telo se konačno slomilo. Tri nedelje malo sna, veliki stres i puno posla mogu to da ti urade - pisao je Vol.

 

 

- Ono što je bila prehlada u poslednjih deset dana pretvorilo se u nešto teže noć posle utakmice SAD - Holandija. Osetio sam kako mi gornji deo grudi dobija novi nivo pritiska i nelagodnosti. Nisam imao Covid (ovde se redovno testiram), ali sam danas otišao u kliniku u glavnom medijskom centru i rekli su mi da verovatno imam bronhitis. Dali su mi terapiju antibiotika i neki jak sirup protiv kašlja i već se osećam malo bolje samo nekoliko sati kasnije. Ali ipak: No bueno (nije dobro).

U četvrtak je ponovo bio kod lekara u Kataru.

- U osnovi sam otkazao sve što sam imao u četvrtak, odspavao sam i malo mi je bolje, ali se verovatno i po mom glasu može reći da nisam ovde 100 odsto - rekao je on u svom podkastu.

- Nadam se da neću zakašljati tokom ovog podkasta. Puno kašljem. Ovde svi kašlju, ovo nikako nije svojstveno meni, mnogi novinari imaju lud kašalj. Ponekad izleda kao samrtno zveckanje. Jedina stvar koja me zapravo iznenađuje je da ovde nema toliko COVID. Mislio sam da bi to moglo biti stvarnog problema. Mi zapravo ne viđamo slučajeve COVID. Samo vidimo mnogo bolesnih od kašlja, prehlade - rekao je nesrećni novinar.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike