Odlično je za sve što Piksi ostaje! Kapiten Tadić uz selektora, teško mu bilo da oceni učinak orlova

08.12.2022

08:01

0

Iskusni igrač progovorio i povlačenju iz nacionalnog tima

Odlično je za sve što Piksi ostaje! Kapiten Tadić uz selektora, teško mu bilo da oceni učinak orlova
Dragan Stojković Piksi i Dušan Tadić - Copyright MN Press

Od plasmana Srbije na Svetsko prvenstvo, mnogo se očekivalo od orlova. Međutim, u Kataru su zaustavljeni u grupnoj fazi, pa se sada okreću kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a prema svemu sudeći, u novi ciklus ulaze sa istim selektorom, Draganom Stojkovićem Piksijem.

Kapiten Dušan Tadić, kao i mnogo puta do sada, realno je sagledao čitavu situaciju, pa hladne glave, održava veru kod saigrača i navijača.

- Teško je dati pravu ocenu pošto je bilo i dobrih i loših stvari. Postići pet golova, najviše u našoj grupi je jako dobar podatak, ali primiti osam je jako mnogo da bi se prošlo dalje. U odnosu na prikazano i učinjeno rekao bih da se nalazimo negde na sredini što se tiče skale od jedan do pet - sumirao je utiske Tadić u razgovoru za Mozzart sport, pa dodao:

- Definitivno nam je nedostajalo da se bolje branimo, naravno tu ne mislim samo na odbrambene igrače. Odbrana počinje od napada, a isto tako i napad od odbrane. Imali smo problem sa povredama, to su činjenice. Mitrović i Vlahović nisu odigrali utakmicu skoro mesec dana, Kostić je bio 12-tak dana bez treninga.

Na kraju, bilo je govora i o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Mislim da će ovo biti prvi put posle dugo vremena da će ostati isti selektor posle nekog velikog takmicenja i to je odlično za ekipu i za sve u sistemu. A, Švajcarska, voleo bih da ih izvučemo, što da ne - rekao je Tadić i priznao da se na fizičkom planu oseća odlično, pa nije isključeno da će predvoditi Srbiju i na narednom Mundijalu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike