Švajcarska okreće leđa Džaki! Mora da snosi posledice, provocirao je! Nije fer da samo Srbija bude kažnjena!

06.12.2022

11:50

0

Bura se ne stišava

Švajcarska okreće leđa Džaki! Mora da snosi posledice, provocirao je! Nije fer da samo Srbija bude kažnjena!
Granit Džaka - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

O provokacijama koje je Granit Džaka prikazivao na meču trećeg kola Svetskog prvenstva između Srbije i Švajcarske, i dalje se govori. Naime, nakon pobede i plasmana u osmini finala, Džaka je obukao majicu sa natpisom Jašari, koja je u Srbiji okarakterisana kao provokacija, jer je reč o prezimenu jednog od najvećih ratnih zločinaca sa ovih prostora. Fudbaler se pravdao, a izgleda da je i FIFA poverovala, jer i dalje nije pokrenuta istraga, kao ni zbog hvatanja za međunožje i pokazivanje ka klupi Srbije.

Međutim, ovakvo ponašanje, interesantno, nije naišlo na razumevanje ni u Švajcarskoj.

FIFA je odlučila da pokrene disciplinski postupak protiv srpskog saveza, zbog svega što se dešavalo na tom meči, ali ne i protiv švajcarskog.

A Švajcarci su istakli da to nije pravedno.

Najpopularniji portal u ovoj zemlji, Blik, na naslovnoj strani je postavio pitanje "Šta narod kaže o disciplinskom postupku protiv Srbije?", dok se u tekstu pitaju kako je  FIFA pokrenula postupak protiv srpskog saveza, a ne i protiv njihovog.

U tekstu nije bilo razumevanja za ponašanje Džake, koji se prvi našao na udaru, a novinari Blika smatraju da bi morao i da dobije izvesnu suspenziju. 

Čitaoci su pak podeljeni, ima onih koji smatraju da su fudbaleri Srbije zaslužni što je kažna upućena samo FSS-u, ali drugi su upitali kako je moguće da Švajcarska neće snositi nikakve sankcije.

- Stvarno navijam za nacionalni tim, ali mislim da i on mora da snosi sankcije za sve što se desilo. Granit Džaka treba da bude kažnjen, jer kao kapiten tima treba da bude uzor svima ostalima, a to nije učinio uz svoje provokacije na terenu - navodi se u komentarima na pomenuti tekst Blika.

Ostali čitaoci takođe potvrđuju njegovo mišljenje.

- Odluka je pravedna, ali mislim da i Granit Džaka treba na neki način da bude kažnjen.

Naravno, bilo je i onih koji su pokušali da smire situaciju, koja već izvesno vreme izaziva veću pažnju od samog sporta.

- Pustite sve to. Srbi su pravili greške, kao i Džaka. Ako dodamo još ulja na vatru, biće beskorisno. Ko god da je pokrenuo konflikt, ako on potraje dugo, nigde nas neće odvesti - zaključuje Blik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike