Brazilci imaju motiv više! Pele, osvojićemo titulu za tebe!

06.12.2022

08:23

0

Autor: G. F.

Legendarni fudbaler nalazi se u bolnici, a poruke podrške stižu iz celog sveta

Brazilci imaju motiv više! Pele, osvojićemo titulu za tebe!
Navijači i Pele - Copyright Tanjug/AP Photo/Jin-Man Lee

Još jednom su Brazilci zadivili svet lakoćom igranja fudbala i više nego dominantno izborili plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

I, kako kažu, bez obzira na imena rivala koji stoje pred njima, idu po još jednu titulu prvaka sveta. Šestu u istoriji! Sada i sa motivom više. Motivom velikim kao najveći svih vremena!

Legendarni Pele, čovek zbog kog je fudbal danas ono što jeste, čovek koji je bio čarobnjak sa loptom, nalazi se u bolnici od 30. novembra. Neki izveštaji govore da je njegovo stanje loše, porodica opet uverava da nije tako kako se piše, a sam Pele se s vremena na vreme oglasi na društvenim mrežama.

 

 

- Šetao sam ulicama 1958. godine i mislio kako ću ispuniti obećanje dato ocu. Znam i da su mnogi od vas dali slična obećanja i da želite da osvojite Svetsko prvenstvo. Gledaću vas iz bolnice i navijati za vas. Srećno - napisao je Pele uz fotografiju nastalu baš 1958. godine u Švedskoj.

A duel osmine finala Brazil - Južna Koreja navijači su ispratili velikim transparentom sa likom Pelea i porukom za brzo ozdravljenje, a slično su uradili i fudbaleri posle meča.

Tanjug/AP Photo/Andre Penner
Podrška za Pelea

- Teško je trenutno govoriti o Peleu. Želimo mu sve najbolje i nadamo se da će što pre biti bolje. Nadam se da je uživao u našoj pobedi - rekao je Nejmar, dok je Vinisijus bio konkretan:

- Želim da pošaljem veliki pozdrav Peleu. Ovo je pobeda za njega! Nadam se da će biti bolje, da će se izvući, a da ćemo mi osvojiti titulu za njega.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike