Šta se desilo Orlovima u Kataru? Strahinja Pavlović podvukao crtu: Posle svega, ne postavlja se pitanje da li smo uz Piksija!

05.12.2022

19:14

0

Autor: A. Š.

Mladi štoper bio je svetla tačka Srbije na Mundijalu u Dohi

Šta se desilo Orlovima u Kataru? Strahinja Pavlović podvukao crtu: Posle svega, ne postavlja se pitanje da li smo uz Piksija!
Strahinja Pavlović - Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Očekivanja su bila velika. Posle dugo vremena, i te kako utemeljena pred jedno veliko takmičenje fudbalske reprezentacije Srbije. Nažalost, završilo se kao i mnogo puta dosad. Orlovi se se pognute glavevratili sa Mundijala u Kataru, odmah po završetku grupne faze.

- Osećaj je isti, nisu prošle sve emocije, i dalje nam je teško. Žao nam je što smo se vratili kući, ali sada imamo pauzu pa će biti vremena da se resetujemo i pokušamo što pre da zaboravimo ovo jer već u martu imamo kvalifikacije za EP - rekao je tokom gostovanja na TV "Arena sport" Strahinja Pavlović.

Jedan od najzapaženijih Orlova na tekućem planetarnom šampionatu nije se složio da su Orlovi doživeli neuspeh.

- Ne bih rekao da je bio neuspeh jer smo se plasirali na SP iz teške grupe. Velika je čast igrati na Mundijalu i biti deo svega toga. Normalno, mi i cela nacija smo očekivali da ćemo da napravimo korak više. To nismo uspeli, ali nama treba jedan kontinuitet. Sada imamo novu priliku za dokazivanje, želimo da se plasiramo na EP posle dugog niza godina. To je sledeći cilj. Imamo par igrača koji su preko 30 godina, većina je generacija sa Novog Zelanda i mi mlađi koji smo došli posle. Ekipa je mlada i mislim da ćemo biti svi na sledećem okupljanju, ubeđen sam u to.

Istakao je Pavlović da je teško reći šta se Srbiji dogodilo u Dohi.

- Igrali smo lep, napadački fudbal. Svi su dali sve od sebe da prođemo dalje. Došli smo veoma motivisani, ali imali smo taj peh sa povredama. Malo je nezgodan period za prvenstvo, mnogi igrači su igrali Ligu šampiona, Ligu Evrope, stalno sreda-nedelja. Puno igrača je došlo sa sitnim povredama, a neki i malo većim. To je bilo nezgodno, ali svi su dali sve od sebe da budu na terenu. Nažalost, sitnice i detalji su odlučili da mi ne prođemo dalje. Primali smo golove iz naših taktičkih grešaka i situacija koje nismo dovoljno usavršili. Mislim da smo u nekim momentima treblo malo bolje taktički da postavimo stvari, ali to je neko i neiskustvo. Mislim da je za nas ključni cilj da uhvatimo kontinuitet igranja velikih takmičenja. Ako to uspemo, neće biti bolje samo za nas koji trenutno igramo već i za generacije koje dolaze.

Orlovi dugo već ističu atmosferu u timu kao jednu od najboljih u reprezentaciji, pa zato i ne čudi podrška koju selektor Stojković ima u svlačionici.

- Tu nema pitanja. Idemo dalje i trudićemo se da nastavimo kako smo igrali prethodnih godinu i po dana tokom kojih je saradnja ista. Uvek se znalo ko šta radi, koji su naši ciljevi... Sada je malo drugačije, jer smo bili na najvećoj sceni, gde smo videli da ima još stvari na kojima treba raditi i na kojima ćemo raditi sigurno. Biće sve to dobro. Imali smo šansu, mogli smo i po kvalitetu igrača zaslužujemo da prođemo grupu iza Brazila, ali fudbal ima mnogo faktora. Imali smo sigurnu pobedu protiv Kameruna, gde bi sačekali Švajcarce da nas remi vodi dalje. Ali eto, u pet minuta dogode se takve stvari... Fudbal je igra gde detalji odlučuju - kazao je Strahinja Pavlović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike