Moćni Brazil u osmini finala Mundijala poslao poruku celom svetu - došli smo po šestu Zlatnu boginju!

05.12.2022

21:04

0

Autor: A. Š.

Karioke demonstrirale silu protiv Južne Koreje

Moćni Brazil u osmini finala Mundijala poslao poruku celom svetu - došli smo po šestu Zlatnu boginju!
Brazilci slave prolaz u četvrtfinale - Copyright Tanjug/AP Photo/Andre Penner

Brazil deluje moćno kao nekada pre! Možda Južna Koreja nije "dobar uzorak", ali Karioke su u osmini finala Mundijala u Kataru poslali jasnu poruku celom svetu - došli smo po šestu Zlatnu boginju - 4:1 (4:0).

Sve je u večerašnjem meču stalo u nešto više od pola sata igre. Toliko je Titeovim izabranicima bilo potrebno da do vrha napune mrežu nedoraslom rivalu i istaknu najozbiljniju kandidaturu za trofejni završetak prvog u istoriji Mundijala u zimskom periodu.

Iako je bilo uverljivih tvrdnji da Nejmar neće biti spreman ni za prvi duel nokaut faze takmičenja, pošto je prethodno propustio dva meča u grupi zbog povrede na utakmici sa Srbijom, as PSŽ-a zaigrao je od prvog minuta protiv Južne Koreje i bio jedan od najzaslužnijih za perfektno otvaranje meča.

Najpre je u 7. minutu asistirao Vinisijusu Žunioru za 1:0, da bi u 13. preciznim izvođenjem penala već tada overio prolaz Brazila u četvrtfinale. Ipak, pre prvog sudijskog zvižduka niko nije mogao da nasluti ovako furioznu igru Karioka, koji su do trećeg gola stigli posle ubedljivo najlepše akcije na tekućem SP, koju je rutinski finiširao Rišarlison u 29. minutu.

Kada je Lukas Paketa sedam minuta kasnije i četvrti put zatresao mrežu do nogu potučenog rivala u vazduhu je lebdela prava katastrofa Južne Koreje. Ipak, posle četvrtog gola Brazilci su povukli ručnu, što je u 76. minutu iskoristio Paik Seng-Ho i koliko toliko sačuvao čast svojoj selekciji.

U četvrtfinalu Karioke će igrati protiv Hrvatske, koja je posle penala (3:1 - 1:1) kući poslala Japan.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike