"Orlovi" se vraćaju starom sistemu! Piksijevih 11 za pobedu nad Švajcarcima!

01.12.2022

18:09

1

Autor: 24sedam

Konačno su selektori na raspolganju svi igrači

"Orlovi" se vraćaju starom sistemu! Piksijevih 11 za pobedu nad Švajcarcima!
Strahinja Pavlović slavi gol - Copyright MN Press

Posle izmišljene seks afere u nacionalnom timu, sada pod utiskom tog skandala najbolji fudbaleri Srbije moraju da jurišaju na tri boda protiv selekcije Švajcarske.

Samo pobeda donosi prolaz u osminu finala Mundijala, a prethodne dve partije protiv Brazila i Kameruna samo su na momente opravdavale optimizam navijača sa kojima su ispraćeni u Katar. Na sreću, ne izgledaju bolje ni Švajcarci.

Protiv Kameruna iz jednog ozbiljnijeg napada došli su do gola i pobede, ali su defanzivno bili odlični i tada i na sledećoj utakmici sa Brazilom. Zbog toga treba očekivati da poslednja linija Švajcaraca bude opet u centru pažnje i sutra uveče od 20.00 sati, a da im ofanzivni deo tima bude u pripravnosti kada se otvori šansa za kontru.

Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
 

Srbija je dosad igrala tako da treba brinuti i zbog švajcarske odbrane i zbog kontre. Protiv Brazilaca ništa nije prolazilo, dok su Kamerunci bili saterani u konopce, pa im je početničkim odnosom dozvoljen veliki povratak za svega dva minuta. Tako neće smeti sa igračima selektora Murata Jakina, jer više ne postoji prilika za popravni.

Naš tim će morati da primeni recept iz Lisabona, što bi moralo da znači visok presing na polovini rivala i posle oduzimanja lopte sigurnim pasom tražiti prostor sa krilnih pozicija za centaršuteve ka špicevima. To u praksi znači da će na teren i Vlahović i Mitrović, ali i Sergej i Tadić i Gudelj. Ovaj poslednji će morati u liniju sa štoperima Milenkovićem i Pavlovićem, s tim da bi izlazio ispred njih kod organizacije naših napada.

Tim za duel sa Švajcarcima: Vanja Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Živković, Sergej Milinković-Savić, Lukić, Kostić - Tadić - Mitrović, Vlahović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike