Srpski menadžer u Belgiji posle oglašavanja Tužilaštva: Pričao sam istinu i nisam bio jedini u lancu korupcije

01.12.2022

11:48

0

Autor: 24sedam

Dejan Veljković se oglasio preko advokata

Srpski menadžer u Belgiji posle oglašavanja Tužilaštva: Pričao sam istinu i nisam bio jedini u lancu korupcije
veljkovic - Copyright printscreen/HLN

Na vest da su Federalno tužilaštvo u Belgiji i čak 12 sportskih direktora i predsednika klubova potpisali sporazum o priznanju krivice u zamenu za finansijsku kaznu zbog učešća u mnogim koruptivnim radnjama, oglasio se i advokat srpskog menadžera Dejana Veljkovića, čije je svedočenje otvorilo "Pandorinu kutiju" u belgijskom fudbalu. 

Advokat Kris Luik, koji je vodio Veljkovićev slučaj u aferi "Čiste ruke", rekao je da je njegov klijent zadovoljan ovakvim ishodom jer je dokazano da je govorio istinu i da nije bio jedini učesnik u toj ilegalnoj vrtešci:

- Moj klijent ne želi da komentariše pojedinačne slučajeve, ali je zadovoljan što su ove nagodbe pokazale da on nije jedini odgovoran za korumpirani sistem koji godinama postoji u belgijskom fudbalu. Kao menadžer, on je mogao da učestvuje u ovoj ilegalnoj vrteški samo kroz direktnu umešanost klubova, funkcionera i trenera, koji su često imali i finansijsku korist od transfer igrača. To takođe potvrđuje da je moj klijent govorio istinu u svojim izjavama datim policiji i da su njegova priznanja iskrena i potpuna - rekao je Luik.

U zamenu za priznanje krivice i uz novčanu kaznu, svi potpisnici sporazuma sa Tužilaštvom izbećiće izlazak pred sud. Pored Barta Verheja (Klub Briž) i Patrika Jansensa (Genk), krivicu je prinzalo još deset osumnjičenih iz sveta fudbala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike