Bivši predsednik Anderlehta izašao iz zatvora, ali i dalje pod istragom! Sumnja u mućke kod transfera Srbina

10.02.2022

08:03

0

Autor: 24sedam

Herman van Holsebek optužen za kriminalne radnje u nekoliko transfera

Bivši predsednik Anderlehta izašao iz zatvora, ali i dalje pod istragom! Sumnja u mućke kod transfera Srbina
herman - Copyright Profimedia

Bivši predsednik Anderlehta Herman van Holsebek pušten je iz zatvora da se brani sa slobode, ali pod jasnim pravilima koje je sud prihvatio na predlog Tužilaštva.

Nekadašnji prvi čovek najpopularnijeg kluba u Belgiji tereti se za učešće u kriminalnim radnjama fudbalskog agenta Kristofa Enroteja pri čemu se obojica sumnjiče za pranje novca, korupciju, falsifikovanje i formiranje kriminalne organizacije.

Federalno tužilaštvo i briselski istražni sudija Mišel Klez već neko vreme sprovode sudsku istragu o pranju novca i kriminalnom udruživanju. Ta istraga se, između ostalog, fokusira na finansijsku konstrukciju oko odlaznih transfera Aleksandra Mitrovića i Šansela Embembe u engleski klub Njukasl i transfer Jurija Tilemansa u Monako.

Sumnja se da je Van Holsbek bez znanja uprave Anderlehta, naplatio naknadu za te transfere. Istraga Mišela Kleza odvojena je od afere "Čiste ruke", istrage o prevari u belgijskom fudbalu, u kojoj savezni javni tužilac želi da pred sudom procesuira 57 osoba.

U ovoj aferi optužbe uključuju nameštanje utakmica, falsifikovanje i pranje novca, a Herman Van Holsbek je jedna od 57 osoba navedenih u tužbi zajedno sa srpskim menadžerom Dejanom Veljkovićem, koji ima status svedoka saradnika.

Van Holsbek je o tome saslušan u septembru 2019. godine, a zatim je osumnjičen za pranje novca i falsifikovanje, ali je pušten pod određenim uslovima. Van Holsbek je 18. januara ove godine ponovo uhapšen, jer su isplivali novi detalji u istrazi po kojima je dobijao satove marke "Roleks" u nekoliko transfera.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike