Tuča huligana izazvala prekid meča lidera i poslednjeg na tabeli u Belgiji! (VIDEO)

11.04.2022

06:40

0

Autor: 24sedam

Utakmica Rojal Uniona i Beršota koji ispada iz lige završena teškim skandalom

Tuča huligana izazvala prekid meča lidera i poslednjeg na tabeli u Belgiji! (VIDEO)
belg1 - Copyright Profimedia

Belgijski fudbalski šampionat završio se velikim skandalom zbog duela prvoplasiranog Rojal Uniona i Beršota koji se kao poslednji na tabeli seli u drugu ligu.

Skandal je počeo u 82. minutu, pri rezultatu 0:0, kada je mala grupa gostujućih huligana istrčala na teren i uz bacanje baklji probala da se obračuna sa pristalicama domaćeg tima.

Tuča nije dugo potrajala, čak je i jedna žena uspela da obuzda najratobornijeg među Beršotovim huliganima, ali sudiji je ceo slučaj delovao toliko strašno da fudbalere nije vratio na teren posle prekida.

 

 

- Poslednja utakmica u sezoni bila je poslednja šansa za naš voljeni klub da na častan način završi dramatičnu sezonu sjajnim sportskim rezultatom. Upravni odbor kluba ne odobrava ponašanje navijača i sa velikim ogorčenjem distancira se od inicijatora incidenta. Pored policijske istrage koja je u toku, klub će sprovesti sopstvenu istragu kako bi identifikovao odgovorne za ovu akciju. Uslediće drastične sankcije - saopštili su iz novog drugoligaša.

Profimedia
 

 

Rojal Union kao najprijatnije iznenađenje ove sezone nastaviće trku u plej-ofu sa još tri najbolje ekipe - Brižom, Anderlehtom i Antverpenom. Direktor belgijske lige tokom dana doneće odluku o prekinutoj utakmici, kao i o kazni za Beršot ili organizatore meča.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike