Srbin teško optužio hrvatskog trenera, taksativno nabrojao transfere i koliko je para dobijao od svakog

15.12.2021

11:42

0

Autor: 24sedam

Veljković, učesnik afere "Čiste ruke" rekao transfere u kojima je Ivan Leko bio umešan

Srbin teško optužio hrvatskog trenera, taksativno nabrojao transfere i koliko je para dobijao od svakog
leko - Copyright Profimedia

U sportskim medjima Belgije od jutros je srpski menadžer Dejan Veljković prva vest. Glavni akter afere "Čiste ruke" objavio je knigu pod naslovom "Ispovest Dejana Veljkovića", čiji su odlomci objavljeni u belgijskom "Nieuwsblad". U svojem svedočenju Veljković je potkačio mnoga imena iz belgijskog fudbala.

Posle svega uznemiren je ostao i hrvatski trener Ivan Leko, za koga je Veljković rekao da je bio plaćen na crno prilikom preuzimanja Levena i zato je morao da reaguje advokat: 

- Lekov ugled je narušen. Moj klijent je ogorčen zbog ovih izjava. Kao trener, sada bi trebalo da pregovara o novom ugovoru. Izjave Dejana Veljkovića se sada puštaju svuda. Neću da vodim suđenje ovde, ali postoji mnogo dokaza koje ću izneti i koje će razotkriti Veljkovićev kredibilitet - rekao je advokat Vinsent Van Stejnbrig.

printscreen/HLN
 

Veljković je između ostalog optužio Hrvata da je kao trener Briža uzimao provoizije za transfere igrača, pa je tako u njegov džep završilo 80.500 evra kao nadoknada za prelazak Mtsa Rica i 200.000 za dolazak Karla Letice. Leko bi i od Ivana Tomečaka dobio 30.000 evra, ali što zbog epidemije, što zbog korone, deo ovog novca nije otišao Hrvatu.

- Sve sam uradio za Leka. Nikada neću razumeti da me je tako otvoreno optužio preko svog advokata i da negira nešto što je čisto kao svetlost sunca - rekao je Veljković.

Ivan Leko je bivši trener OHL-a, Sent Trojdena, Briža i Antverpena, između ostalih. Od 1. januara 2021. je na čelu kineskog Šangaja, sa kojom završava plej-of i trenutno je treći u Super ligi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike