Kakva ludnica u Kataru! Argentinci prvi, Poljaci "pevaju", Meksiko u suzama (FOTO, VIDEO)

30.11.2022

20:59

0

Autor: D. N.

Rezultati su bili 2:0 i 2:1, a na kraju je ipak odlučila gol razlika

Kakva ludnica u Kataru! Argentinci prvi, Poljaci "pevaju", Meksiko u suzama (FOTO, VIDEO)
Argentinci slave gol protiv Poljske - Copyright Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Fudbaleri Argentine i Poljske su obezbedili plasman u osminu finala Mundijala u Katar, dok su se od šampionata sveta oprostili Meksiko i Saudijska Arabija. U mečevima grupe C, Argentina je savladala Poljake sa 2:0, dok je Meksiko pobedio Saudijce sa 2:1.

Tako da je poredak posle trećeg kola sledeći: Argentina (šest), Poljska, Meksiko (po četiri) i Saudijska Arabija sa tri boda.

U osmini finala igraće Francuska i Poljska, kao i Argentina i Australija.

Rasplet grupe bio je neverovatan. U samoj završnici Poljaci i Meksikanci su imali po četiri boda i istu gol razliku - 2:2. Delovalo je da će odlučiti broj žutih kartona, ali se to ipak nije desilo. U sudijskoj nadoknadi, Saudijci su dali gol, što je rezultiralo da Poljaci imali bolju gol razliku (2:2 prema 2:3). Mada bi i u prethodno pomenutom slučaju išli dalje. Imali su manji broj žutih kartona.

Krenimo redom.

Argentinci su neprijatno iznenadili na početku Mundijala, porazom od Saudijske Arabije, ali su se ipak iskupili. "Gaučosi" su imali imperativ pobede i od početka su krenuli silovito ka golu Vojčeha Ščešnog. U prvom poluvremenu je imao čak devet odbrana, a jedna je bila posebno važna. Odbranio je penal Lionelu Mesiju iz penala koji je dosuđen nakon gledanja snimka.

Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit
 

Ipak, u nastavku meča, već u 46. minutu Argentina je povela pogotkom Aleksisa Mekalistera i tako (u tim trenucima) zasela na prvo mesto.

U 68. minutu na stadionu 974 u Dohi bilo je i 2:0 za Južnoamerikance. Strelac je bio Hulijan Alvarez, a asistenciju je upisao Enco Fernandez.

U Lusailu su snage odmerili Meksikanci i Saudijci, a ni u ovom duelu nije bilo golova u prvom poluvremenu. Ipak, "Sombrerosi" koji će sa Amerikancima i Kanađanima organizovati naredni Mundijal su za samo per minuta dali dva gola.

U 47. minutu, Henri Martin je dao vodeći gol, a prednost je povećao Luis Čavez pet minuta kasnije. U tim trenucima su bili izjednačeni po broju bodova sa Poljacima koji su ipak imali bolju gol razliku.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
 

Ali u 56. minutu, Martin je dao novi gol, za 3:0. Ipak, poništen je zbog ofsajda, što je opet išlo na ruku Poljacima. Ali da je zaista bilo 3:0, onda bi Meksiko izbio na drugo mesto na tabeli. Ali kada se saznalo da su Argentinci dali drugi gol, onda su Poljaci i Meksikanci bili izjednačeni po skoro svim parametrima, ali su Evropljani imali manji broj žutih kartona.

U 86. minutu, ponovo je Meksiku poništen gol zbog ofsajda. Napadi su nastavljali, ali su Saudijci odolevali. I ne samo odolevali, nego iz jedne kontre dali gol. Salem al Davsari je bio strelac u petom minutu sudijske nadoknade za konačnih 2:1.

I tada je bilo definitivno jasno da su Meksikanci završili takmičenje na Bliskom Istoku.

Pogledajte i više slika sa ovih utakmica.

Kao i tabelu posle tri odigrane utakmice.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike