Rasplet u Grupi B! Pobeda sve vodi dalje, Englezi i Iranci imaju najbolju početnu poziciju!

29.11.2022

09:01

0

Autor: G. F.

Kalkulacije su veoma jednostavne kada je rasplet u ovoj grupi u pitanju

Rasplet u Grupi B! Pobeda sve vodi dalje, Englezi i Iranci imaju najbolju početnu poziciju!
Detalj sa meča Velsa i SAD - Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Još kada su izvučeni parovi za Grupu B nekako je bilo jasno da će fudbalska reprezentacija Engleska imati ne preterano težak zadatak da prođe u osminu finala, a očekivalo se da Vels i SAD vode bitku za drugo mesto u doigravanju.

Ipak, nešto se pitaju i Iranci. Posle debakla u duelu sa Englezima, savladali su Vels i doveli sebe u poziciju da sanjaju realan san o mestu među 16 najboljih na svetu.

Rasplet u Grupi B zapravo je veoma jednostavan. Ko pobedi sigurno ide dalje, osim Velsa koji bi mora da slavi sa mnogo, mnogo golova razlike. Oni su na minus 2, a Englezi na plus 4.

Ako "zmajevi" u 104. međusobnom duelu savladaju Englesku 15. put, imaće isto bodova, tako da im siguran prolaz garantuje isključivo trijumf od četiri gola. Može Vels da prođe i ako savlada Englesku sa jednim golom prednosti, ali u tom slučaju Iran i SAD moraju da igraju nerešeno, što je, realno gledano, i jedina njegova šansa.

Iran u slučaju pobede protiv arhineprijatelja nema šta da brine za prolaz, jedno će biti pitanje s koje pozicije će u osminu finala. Prve - ako Engleska izgubi ili igra nerešeno sa Velsom.

Moguće je da se napravi i krug u kojem bi bila tri tima sa po četiri boda - Iranom, Engleskom i Velsom (remi Iran - SAD, pobeda Velsa). Takmičenje bi u tom slučaju bilo završeno za Iran, jedino bi prošli ukoliko bi Velšani napunili mrežu Sautgejtovog tima do vrha, odnosno pobedili sa sedam i više golova razlike ili šest, ali da u isto vreme Iran i SAD odigraju 2:2, 3:3...

Za Amerikance je sve jasno, njima samo pobeda odgovara. U svakom drugom slučaju pakuju kofere i idu kući.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike