Rasplet u Grupi A! Može biti "laganica", a može i da nastane prava ludnica! Ni žreb nije isključen!

29.11.2022

08:43

0

Autor: G. F.

Holandija sve drži u svojim rukama s nejakim domaćinom, ali iznenađenja smo već gledali na Mundijalu

Rasplet u Grupi A! Može biti "laganica", a može i da nastane prava ludnica! Ni žreb nije isključen!
Detalj sa meča Holandije i Senegala - Copyright Profimedia

Počinju dani raspleta na Svetskom prvenstvu u Kataru!

Počev od ovog utorka svakog dana ćemo dobiti po dva učesnika osmine finala Mundijala. Najpre Grupe A jer se utakmice igraju od 16.00.

Sastaju se Holandija - Katar i Ekvador - Senegal i izgleda da su "lale" sigurno obezbedile mesto među 16 najboljih, a jasno je da Ekvador ima lepšu startnu poziciju.

Dakle, može da bude baš lagano za Holandiju i Ekvador, a može i da nastane prava ludnica.

Izabranici selektora Luja van Gala znaju da im je i remi dovoljan za osminu finala, kao i da im je rival najslabiji tim na SP, te bi sve osim overe prolaza bila nemerljiva senzacija. Remi ili pobeda vode i Ekvador dalje, a po igrama u prve dve utakmice su to i zaslužili. Mada su i Senegalci bili jako dobri.

E sad idemo u moguće komplikacije.

Ukoliko Holandija i Ekvador upišu pobede, o pobedniku grupe odlučivaće bolja gol razlika. Ako i u tome budu jednaki (kao što je sada 3:1), tas na vagi za prvo mesto biće broj datih golova. Ukoliko i po tom parametru ne bude razlike, onda će merilo biti fer-plej lista, po kojoj žuti karton donosi jedan negativni poen, nedirektan crveni karton "minus tri", direktan "minus četiri", a žuti i direktan crveni karton "minus pet". Ako se ni posle ovoga ne bude znao pobednik grupe, učesnik osmine finala biće poznat posle žreba.

Ako bi Katar napravio prvorazrednu senzaciju i savladao "lale", situacija u Grupi A bi se veoma zakomplikovala, čak bi prolaz Holandije bio ugrožen… Može Van Galova ekipa da izgubi i sa golom razlike i da prođe, pod uslovom da Senegal dobije Ekvador sa više od jednog pogotka prednosti. Pobeda domaćina sa dva ili tri gola razlike, otvorili bi vrata naredne faze takmičenja Senegalu i Ekvadoru pod uslovom da se njihov duel završi bez pobednika. S obzirom na to da utakmice počinju u isto vreme, teško je očekivati bilo kakve rizične kalkulacije, a još teže ubedljiv trijumf Katara.

Sve u svemu, dovoljan broj razloga da se i danas bude uz utakmice sa Mundijala u Kataru.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike