Tužan dan za svetski fudbal! Dve godine bez velikog Maradone!

25.11.2022

16:14

0

Autor: G. F.

Na današnji dan preminuo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena

Tužan dan za svetski fudbal! Dve godine bez velikog Maradone!
Dijego Maradona - Copyright Profimedia

Umro je Maradona! Proletele su cele dve godine otkako je ova rečenica potresla i protresla ceo svet.

Otišao je El Pibe. Jedan od najvećih fudbalera svih vremena. Bio je 25. novembar 2020. godine. Bio je to jedan od onih trenutaka za koje tačno znamo gde smo bili i šta smo radili kada smo čuli ovu tužnu vest.

Dijego Armando Maradona, legenda svetskog fudbala, heroj Argentine, čovek koji je za najvažniju sporednu stvar uradio više nego gotovo svi ostali fudbaleri zajedno. Veliki El Pibe, dečak u telu odraslog čoveka.

Karijeru je počeo 1976. godine u Argentinos juniorsima, pa posle pet godina prešao u Boka juniors. Posle samo godinu dana kupila je Barselona u kojoj je proveo dve sezone.

 

 

A onda je došao u Napoli i postao ikona ovog grada. Od 1984. do 1991. igrao je za italijanski klub, doneo im titulu prvaka države, postao i ostao najveći svih vremena. I stadion Napolija nosi ime velikog Maradone!

Prošetao je posle toga kroz Sevilju, Njuels Old Bojsi, pa se 1995. godine vratio u Boku. Tamo je igrao još dve sezone i konačno odlučio da završi karijeru.

Dres Argentine nosio je punih 17 godina (1997. do 1994.) i postigao neke od golova o kojima se priča i dan danas.

Na današnji dan je otišao zauvek. Za njim su ostali milioni neutešnih navijača i ljubitelja fudbala, za njim su ostale fudbalske i nefudbalske priče da se pripovedaju za sva vremena. Prošle su cele dve godine, a za Maradonom i dalje tuguje svet.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike