Skandal u najavi! Španci udarili na Argentince! Mesi dobija milione da promoviše Saudijsku Arabiju, pustili su ih da pobede!

23.11.2022

11:13

0

Autor: 24sedam

Žestoke optužbe na račun Gaučosa i njihovog najboljeg fudbalera

Skandal u najavi! Španci udarili na Argentince! Mesi dobija milione da promoviše Saudijsku Arabiju, pustili su ih da pobede!
Leo Mesi u prodoru - Copyright Tanjug/AP

Dok ceo svet i dalje bruji o senzaciji dosadašnjeg toka Mundijala i pobedi Saudijske Arabije nad Argentinom (2:1) na pomolu je skandal koji će uzdrmati fudbal.

Argentina je namerno izgubila ovaj meč! Tako tvrdi čuveni španski časopis "As"!

- Šokantna pobeda tera nas da se zapitamo ne samo kako je Argentina izgubila od drugog najjeftinijeg tima Svetskog prvenstva nego i kako su Saudijci okončali niz od 36 utakmica bez poraza Argentine i Lionela Mesija, koji je trajao tri godine. Tima koji je favorit za osvajanje titule. A uz sve to, izgleda da je Mesi promoter Saudijske Arabije - piše u tekstu, pa se detaljnije objašnjava ova tvrdnja:

- Verovatno najbolji i najpoznatiji fudbaler na svetu u maju je potpisao ugovor da promoviše Saudijsku Arabiju. Ugovor specifično govori o državnom ulaganju u turizam, ali ne može ostati neprimećeno da Saudijska Arabija želi Svetsko prvenstvo 2030. godine.

 

 

Navodi španski "As" i kako je Mesi dobio novac kako bi sačuvao imidž ove države.

- Marketinški ugovor po kojem dobija neverovatnu količinu novca za promociju države posmatra se kao pranje imidža zemlje, kako bi se zataškala kršenja ljudskih prava, uključujući ubistvo novinara Džamala Kašogija, kršenje ženskih, LGBT prava i prava svih onih koji su protiv prvog čoveka države Mohameda bin Salmana - naglašavaju Španci.

Za kraj je ostavljena još jedna kontroverza prema kojoj bi Mesi po ugovoru mogao da bude promoter Saudijske Arabije za domaćina Mundijala 2030. godine, a ne njegove Argentine, koja je takođe kandidat za organizaciju ovog takmičenja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike