Gubitnik 3. dana Mundijala - Lionel Mesi: Titulu nosi cela reprezentacija Argentine, ali on je njen kapiten i vođa

22.11.2022

22:03

0

Najveće mundijalsko iznenađenje 21. veka, a on je njegovo lice

Gubitnik 3. dana Mundijala - Lionel Mesi: Titulu nosi cela reprezentacija Argentine, ali on je njen kapiten i vođa
Lionel Mesi posle poraza - Copyright Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Završen je Treći dana Mundijala u Kataru, ali već sada možemo reći da će se on dugo, dugo pamtiti. Razlog je prost: gledali smo najveće iznenađenje na mundijalima u 21. veku – pobedu Saudijske Arabije nad Argentinom!

I to posle preokreta!

Zato je titulu dobitnika dana zasluženo poneo golman Saudijaca Mohamed Al Ovajs. Iako možemo reći da je gubitnik kompletna reprezentacija Argentine, ipak je njen zaštitni znak Lionel Mesi i zato je on naš gubitnik dana.

Argentina važi za jednog od glavnih favorita na ovom Svetskom prvenstvu, za šta i dalje važi, uz seriju od 36 mečeva bez poraza, ali i saznanjem da je ovo poslednji Mundijal Mesija.

Ipak… Poslednji poraz, jula 2019. bio je od Brazila u polufinalu Kopa Amerika, a sada su izgubili od Saudijske Arabije, 51. ekipe sveta. Po FIFA, tek nešto malo slabije rangirane od Katara.

A svi smo videli Katar na otvaranju šampionata.

Naravno, ništa ovo ne mora da znači, ima vremena i za Mesija i za Argentinu, danas su izgubili od ekipe koje je dala dva gola iz dva udarca u gol, a njima je poništen jedan pogodak posle reakcije VAR sobe.

No, ništa ne menja činjenicu da je ovo najveće mundijalsko iznenađenje u 21. veku. Gubitnici dana su cela ekipa Argentine, ali pošto je Mesi njeno lice, kapiten, vođa i zaštitni znak, možemo reći: Lionel Mesi je gubnitk 3. dana Mundijala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike