Grobari ga upamtili kao izdajnika, Nemci će ga pamtiti kao dželata! Japan slavi bivšeg igrača Partizana!

23.11.2022

16:04

0

Autor: G. F.

Takuma Asano junak najvećeg iznenađenja dana na Mundijalu

Grobari ga upamtili kao izdajnika, Nemci će ga pamtiti kao dželata! Japan slavi bivšeg igrača Partizana!
Asano daje gol Nemcima - Copyright Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Pre samo godinu i po dana igrao je za Partizan, pa napustio crno-bele jer ga, kako je naveo, nisu plaćali.

Ujeo je za dušu tada navijače kluba iz Humske, većina mu nikada nije oprostila što je otišao i što je tako obrisao sve ono dobro što je učinio u crno-belom dresu.

MN Press
Takuma Asano

Japanac Takuma Asano od danas je sigurno i veoma neomiljena ličnost u Nemačkoj. A, slučajno ili ne, baš u tamošnjoj Bundesligi zarađuje za život kao fudbaler Bohuma. Mada je retko kada u prvom planu. Posle susreta sa Nemačkom u kojem je nakon ulaska preporodio Japan, pa onda i golom doneo pobedu od 2:1, veliko je pitanje kako će reagovati njegovi poslodavci na sve to.

Takuma Asano je rešio pitanje pobednika, može se reći i otvorio vrata naredne faze takmičenja Japanu. A sve do 57. minuta izgledalo je da će Nemci upisati prva tri boda na Mundijalu.

Vodili su golom Gundogana iz penala u 33. minutu, ređali šanse pred golom Japana i dominirali na terenu. Sve dok u igru nije ušao Asano. Njegovo pojavljivanje na terenu donelo je živost Japancima i počelo je da "miriše" na izjednačenje.

 

 

Kada se u 71. minutu na terenu pojavio Ristu Doan, pa četiri minuta kasnije izjednačio svi postalo je jasno da smo blizu nove senzacije u Kataru. Svoju dobru igru Asano je krunisao u 83. minutu golom iz veoma teške pozicije. Uspeo je da matira Manuela Nojera, da dovede svoje zemljake do delirijuma i da podseti navijače Partizana kakav je igrač nosio dres njima voljenog kluba.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike