KRAJ! Mundijal, 4. dan: Belgijanci kaznili promašeni penal Kanađana! Španci ponizili Kostariku, nekadašnji partizanovac heroj Japana!

23.11.2022

21:20

0

Autor: A. S.

Japanci šokirali Nemce, Španija pregazila Kostariku

KRAJ! Mundijal, 4. dan: Belgijanci kaznili promašeni penal Kanađana! Španci ponizili Kostariku, nekadašnji partizanovac heroj Japana!
Tibo Kurtoa brani penal Alfonsu Dejvisu - Copyright Tanjug/Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Svetsko prvenstvo u Kataru već danima je glavna tema u sportskim, ali i širim krugovima, a nema sumnje da će posle četvrtog dana, i oni koji nisu pratili, promeniti fokus.

Možda i najzaslužniji za tako nešto biće fudbaleri Japana, koji su posle preokreta u drugom poluvremenu šokirali Nemce (2:1). Prethodno su Maroko i Hrvatska igrali bez golova, a posle japanskog slavlja Španija je deklasirala Kostariku 7:0.

Na kraju dana Belgija je, najviše zahvaljujući Tibu Kurtoi koji je odbranio penala Alfonsu Dejvisu, savladala Kanadu minimalnim rezultatom - 1:0.

Blog uživo:

23.59 - Nije bilo mnogo dileme kada je trebalo izabrati dobitnika dana. 

23.55 - Nezahvalnu titulu gubitnika dana poneo je Alfosno Dejvis.

23.36 - Odabrali smo za vas najbolje fotografije 4. dana Mundijala.

21.56 - KRAJ! Belgija je pobedila Kanadu 1:0.

21.03 - FIFA se suočava sa skandalom ogromnih razmera! Jedna reprezentacija preti povlačenjem sa Mundijala!

20.45 - GOOOL! Belgija vodi. Strelac je u 44. minutu bio Batšuji.

20.11 - Kanda nije iskoristila penal! Posle intervencije iz VAR sobe, Kanađani su dobili idelanu priliku da povedu, ali je šut Alfonsa Dejvisa sa 11 metara odbranio Tibo Kurtoa. Igrao se 11. minut.

 

 

20.00 - Počeo je poslednji meč današnjeg programa. Igraju Belgija i Kanada.

19.31 - Trofej sa Mundijala u Čileu spasio kolekcionar! Najveći uspeh Jugoslavije umalo da završi u kontejneru!

19.13 - Gavi - dečko zvani rekord! Ispisao istoriju svoje zemlje i svetskih prvenstava: Najmlađi strelac još od Pelea i 1958!

18.59 - KRAJ! Španija je zgromila Kostariku - 7:0.

18.52 - Sada već može da se priča o istorijskom porazu Kostarikanaca. U drugom minutu nadoknade vremena Alvaro Morata je povisio prednost Španaca na 7:0.

18.50 - Furija je raznela Kostariku, koja je primila i šesti gol na startu Mundijala. U 90. minutu strelac je Soler - 6:0.

Profimedia
 

18.42 - Junak Japana Takuma Asano pre izvesnog vremena dao je izjavu koja je danas dobila drugu dimenziju. Nemački novinari su uoči Mundijala iskoristili to što imaju pred sobom jednog reprezentativca Japana i, između ostalog, upitali ga za mišljenje o selektoru „pancera“ Hansiju Fliku. Odgovor je i tada bio urnebesan, a sada je dodatno dobio na težini.

18.38 - Pukla je prva petarda na Mundijalu! Španci su rešeni da daju golova koliko mogu večeras, a peti protiv Kostarike dao je mladi Gavi u 74. minutu.

18.23 - Španci su potpuno razbili Kostariku. U 54. minutu došli su do ogromnih 4:0 posle drugog gola na meču Ferana Toresa.

18.20 - Japanski heroj Takuma Asano dao je uoči Mundijala izjavu koja je posle pobede protiv Nemačke dobila potpuno novu dimenziju. Nekadašnji napadač Partizana naime nije imao pojma ko je Hansi Flik!

17:30 - Španci gaze Kostariku. Za samo pola sata, Crvena furija je već tri puta zatresla mrežu Kejlora Navasa. Najpre je Dani Olmo u 11. minutu načeo rivala, prednost Španije je duplirao Asensio deset minuta kasnije, da bi na isteku pola sata igre sa bele tačke neumoljiv bio Feran Tores.

Tanjug/AP Photo/Alešandra Tarantino

 

 

17.00 - Meksički navijači jedni su od najkreativnijih u dosadašnjem toku Mundijala. Nekolicina njih došla je u Katar opremljena improvizovanim konjima i bilo bi pravo čudo da su ovaj zicer propustili. Njih nekoliko je iskoristilo pripadnike lokalne policije, koji su patrolirali na konjima pored stadiona, kako bi im na određeni način „sačuvali leđa“.

16.00 - Kraj utakmice! Još jedno ogromno iznenađenje u Kataru! Nemačka - Japan 1:2!

15. 45 - Novi šok - 2:1 za Japan! Asano! Nekadašnji fudbaler Partizana se upisao u strelce na Svetskom prvenstvu.

15.36 - Šok za Nemce - 1:1. Pritisli su Japanci svim silama i to im se isplatilo! Samo 4 minuta pošto je ušao u igru fudbaler Frajburga je izjednačio rezultat. Strelac Doan.

15.23 - Živnuo je Japan ulaskom nekadašnjeg fudbalere Partizana Takume Asana. Videli smo novu pretnju Nemaca, a šut strelca jedinog gola završio je na stativi. Imali su sreće Japanci.

Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi
 

14.51 - Završeno je prvo poluvreme. I Nemcima je poništen gol zbog ofsajda u finišu.

14.31 - Nemačka vodi sa 1:0. Strelac Gundogan sa bele tačke. Nespretna intervencija golmana Japana dovela je do penala za Nemce.

14.28 - Žestoki su napadi Nemaca, Japanci zasad uspevaju da izblokiraju sve pokušaje rivala.

14.08 - Japanu je poništen gol zbog ofsajda. Dobra odluka sudija, ali i dobra opomena za Nemce. Greške na sredini terena nisu dozvoljene, kazna je gotovo neminovna.

14.00 - Poćela je utakmica između Nemačke i Japana. Ovo je meč u kom očekujemo golove! Očekivalo se da bivši fudbaler Partizana Takuma Asano bude starter, ali je zbog lakše povrede ostao na klupi.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
 

 

13.58 - Fudbaleri Nemačke pozirali su sa rukama preko usta pred početak susreta. Jasna poruka za FIFA i državu organizatora Mundijala. Igračima je zabranjeno da izaraze svoja mišljenja i stavove.

12.54 - Još jedna utakmica na Mundijalu završena je bez golova! Hrvati su izdržali nalete Maroka, pritisli na kraju, ali osim remija ništa više nisu mogli.

12.22 - Zbog povrede je teren napustio Mazraui, ima hematom na stomaku. Marakonaci gaze Hrvate celo drugo poluvreme, Livaković zasad nije savladan.

12.14 - Na pomolu je žestok skandal! Španci optužili Argentince da su namerno izgubili od Saudijske Arabije. Mesi je navodno zaradio milione i ima ugovor sa Saudijcima.

11.47 - Prvo poluveme utakmice Maroko - Hrvatska završeno je bez golova. Marokanci su bili opasniji, ali su Hrvati u samom finišu ovog dela igre mogli do vođstva.

11.21 - FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Ekvadora zbog toga što su navijači južnoameričke selekcije pevali uvredljive i homofobne pesme tokom meča sa Katarom u prvom kolu grupe A na Svetskom prvenstvu.

Ovo je prvi disciplinski postupak koji je FIFA pokrenula od početka Mundijala u Kataru.

11.18 - Prete Hrvati, ali prete i Marokanci, može se reći da su njihovi napadi opasniji. U 20, minutu slobodan udarac sa 20 metara po sredini gola. Ziješ pogađa samo živi zid.

 

10.41 - FIFA rešila problem kapaciteta stadiona i broja navijača na utakmicama. Prethodnih dana, organizatori su navodili znatno veći broj navijača na tribinama, od kapaciteta stadiona, FIFA je pronašla rešenje.

 

 

10.14 - Jaser Al Šarani koji je povređen u među između Saudijske Arabije i Argentine, mora na operaciju, a njegov snimak glave izgleda stravično.

09.35 - Isplivale fotografije pogotka Lautara Martineza koji je poništen u meču sa Saudijcima, da li je sudija Vinčić oštetio Argentinu?

09.14 - Saudijska Arabija je juče načinila jedno od najvećih iznenađenje u istoriji Mundijala, što su njihovi navijači znali da proslave.

 

 

Inače, poraz Argentine od Saudijaca, nije prvi veliki kiks gaučosa na velikim turnirima. Kroz istoriju bilo je poraza i od Kameruna i Belgije.

 

 

08.11 - Kapiten Engleske Hari Kejn mora na snimanje skočnog zgloba zbog udarca koji je doživeo u meču sa Iranom. Iako je dan kasnije trenirano, odlučeno je da nastavi sa testiranjima, kako bi Gordi Albion u miru dočekao meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.

 

 

08.01 - Novi problem za Francuze. Lukas Ernandez je u pobedi nad Australijom, doživeo rupturu prednjeg ukrštenog ligamenta desnog kolena i za njega je ovaj turnir završen. Tako je Didije Dešan ostao sa samo jednim levim bekom, a ovaj problem još jedan je u nizu za aktuelnog šampiona sveta koji je bez ponajboljeg igrača Karima Benzeme ostao dan pred otvaranje Mundijala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike