Kostić pod znakom pitanja za Brazil, Mitrovića ništa ne boli: Piksi na današnjoj konferenciji zabrinuo navijače pred debi na Mundijalu

23.11.2022

13:49

0

Autor: A. S.

Svi zdravi osim veziste, koliko će Srbija biti oslabljena?

Kostić pod znakom pitanja za Brazil, Mitrovića ništa ne boli: Piksi na današnjoj konferenciji zabrinuo navijače pred debi na Mundijalu
Dragan Stojković Piksi i Dušan Tadić - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije imaju samo još jedan dan do prve utakmice na Svetskom prvenstvu u Kataru i nema sumnje da sa velikim nestrpljenjem čekaju na meč sa Brazilom, o čemu su na današnjoj konferenciji govoriti selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten ekipe Dušan Tadić.

Najpre se obratio selektor Stojković i otkrio kakvo je zdravstveno stanje u ekipi.

Nijedan trener na svetu neće vam reći sastav ekipe. Ne znam zašto je tako... Znam sastav Brazila, barem 99 odsto. Neće to ništa promeniti. Odlično smo radili u Kataru, privikli se na klimu. Otkriću vam jedan detalj - neizvestan pred utakmicu je Filip Kostić. Svi ostali su zdravi... Očekujem hrabru i dobru Srbiju, spremnu da zabeleži pozitivan rezultat - naglasio je selektor Srbije, pa se dotakao Mitrovića:

- Radi sa ekipom i ne boli ga ništa, ne oseća bol. To je dobra vest. Što se tiče Kostića, veliki je znak pitanja i vuče povredu od utakmice sa Juventusom jer igraju samo po levoj strani. Oseća umor u mišiću. Nemam šta da krijem i hoću da budem iskren.

Selektor Srbije nije želeo da otkrije sastav za sutra, ali se osvrnuo na dva napadača:
 
Ja znam tim koji će sutra igrati, ali ne mogu da kažem, bilo bi neozbiljno. Da je Tite rekao, onda je malo glupo da kažem, ali da ćemo igrati sa napadačima - igraćemo - istakao je Stojković, pa se osvrnuo na ekipu Brazila:

- Rekli ste da četvorica napadača igraju protiv Srbije? Onda smo gotovi... Ali, hoće li neko igrati u odbrani? Vidite, Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobedi, ali mi se nikoga na svetu ne plašimo - čak ni Brazila. Izvinite, ali tako je, nikoga se ne plašimo. Brazil ima trojicu ili četvoricu odličnih ofanzivnih igrača, ali nije bitno kako Brazil igra, nego je za mene bitno kako Srbija igra i za sve je teško da se brane protiv takvih fudbalera, ali moramo da budemo koncentrisani i pokušamo da ih zaustavimo na pametan način. Da igramo zonski, nećemo trčati za njima, to nije moj stil fudbala, biće veoma teško, ali moguće je zaustaviti ih...- rekao je Stojković, a zatim dodao:

Špijuniranje?

- Ja ne verujem da su nas nešto gledali, ko smo mi da bi nas gledali. Oni su fudbalska sila, nismo mi u tom rangu, ne verujem da su slali dron da nas špijuniraju... Vole novinari da izmisle, to je dezinformacija verovatno. I da su slali dron, ne znam šta bi videli - ništa posebno - smatra selektor.

- U pripremi utakmice ne razmišljam o fudbalu. Nisam ni pod stresom, osećam se ponosnim što sam malu Srbiju doveo među 32 reprezentacije na svetu. I nije Brazil najbitniji, za nas su bitni Kamerun i Švajcarska, devet bodova je na stolu. To je naš cilj, jeste utakmica važna, ali pred nama je turnir ne kvalifikacije. Bitno je da imam zdrave igrače, a moju sreću što smo ovde niko ne može da izbriše. Zamislite, Italijani sede kući!

Još kada je bio obelodanjen raspored grupne faze, bilo je jasno da će poslednji meč, sa Švajcarskom odlučivati, selektor je mišljenja da je grupa G najteža na turniru.

- Da, ovo je veoma teška grupa, najteža na turniru. Srbija nije imala sreće na žrebu. Ako pobedimo Brazil i Kamerun, mislim da nam meč sa Švajcarskom neće biti presudan. Složićemo se da je grupa najteža i taj treći meč će biti vrlo interesantan... Jedva čekam Švajcarsku i taj meč sa njima.

Kapiten Srbije, Dušan Tadić pokazao je da respektuje Brazilce.

- Imaju odličan tim, skup kvalitetnih i uigranih individualaca. Hoćemo, ipak, da pokažemo Srbiju u najboljem izdanju, ponosnu i uverenu u svoju moć. Imamo odličnog selektora Dragana Stojkovića i pokušaćemo da se još jednom dokažemo u velikoj utakmici - rekao je kapiten Tadić, a zatim se osvrnuo na iskustvo koje nosi sa prethodnog Mundijala:

"Idemo deda!"

- Porodica je glavni faktor, zbog toga živimo i radimo, to je motivacija koja te tera da ideš dalje. Porodica mi je juče stigla u Dohu i njihova podrška, a moja unuka Indija Rouz mi je poželela sve najbolje. Trudićemo se da je ne razočaramo... - nasmejao se Piksi.

- Dosta igrača je igralo u Rusiji i sada je ovde i u najboljim su godinama, nadam se da će nam to iskustvo biti dragoceno i sigurno će im značiti na turniru. Samo treba da se prepuste i rade ono što su do sada uradili i neće biti nikakvih problema.

Na kraju, selektor je istakao da njegovi igrači nemaju razloga za strah, ali i da moraju da poštuju sebe.

- Nije samo hrabrost, ima malo i znanja. Jeste bitan element, ali treba malo i znati gurati tu loptu. nema čega da se plaši ova generacija fudblaera. Ovo je igra deset na deset, ako ne dobijete crveni. Niko nema krila da ne možete da ga uhvatite. Sa tim mentalitetom možete mnogo. Važna je volja, želja, ali važno je fudbalsko umeće i stalno govorimo o toj inteligenciji koja pravi razliku. Takav fudbal hoćemo, pametan. Prvo moraš da respektuješ sebe, to je najvažnije - rekao je selektor Stojković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike