Brazilski mediji provalili tim selektora Titea za meč sa Srbijom!

23.11.2022

14:44

0

Autor: 24sedam

Brazilci poštuju sve protivnike i traže isto za sebe

Brazilski mediji provalili tim selektora Titea za meč sa Srbijom!
Selektor Brazila Tite - Copyright Profimedia

Ako se ne desi ništa neočekivano, Brazil će na teren protiv Srbije zaigrati u sastavu: Alison - Danilo, Markinjos, Tijago Silva i Aleks Sandro - Kazemiro, Lukas Paketa - Rafinja, Nejmar, Vinicijus - Rišarlison, pišu brazilski mediji nakon poslednjeg obraćanja selektora Titea.

Tite nije želeo da otkrije tim, kao što je istakao i naš selektor Piksi na današnjoj konferenciji, niti je spominjao Srbiju pred sutrašnji (20.00, Arena Sport Preimum 1) duel sa "orlovima" na Mundijalu u Kataru, a priču o našoj reprezentaciji prepustio je pomoćniku Kleberu Šavijeru

- Tim neću otkriti, da ne bi dao protivniku prednost. Varijacije koje znate neću da pričam o njima. Ja biram, ne ugađam jednima ili drugima. Ovo je na izbor trenera, ali su i igrači srednjeg reda izabrali sami sebe. U svakom klubu su izuzetni i kvalitetom se izdvajaju - rekao je Tite i dodao;

- To je tim koji ima veoma visok procenat postignutih golova, koji postiže gol i nije primio gol u 22 od 29 utakmica. Ne verujem u popunu napadačima ili u tim defanzivaca. Tražim ravnotežu u veznom redu, u kretnjama igrača. Imam izbalansiran tim.

Tite je govorio i o prilici da ostane selektor reprezentacije i posle eliminacije od Belgije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2018. 

- To je promena razmišljanja. Brazil ima jaku tradiciju, ukus za fudbal, strast prema fudbalu. Imam čistu savest. Daje mi mir da radim i veće šanse za uspeh. Možda je ovo privilegija biti na mestu koje žele i drugi treneri. Sudbina je htela da budem ovde.

Tokom konferencije za novinare, Tite je dodao loptu svom pomoćniku Kleberu Kzavijeu da odgovori o taktičkim promenama nacionalnog tima:

- Svi prate sve ostale, imamo dva modela, ali dosta radimo sa taktičkim strateškim prilagođavanjima. U Torinu smo radili na opštim konceptima za sve sigrače, pojačavajući naše ideje a, od dolaska ovde radili smo još na nedostacima i kvalitetima Srbije. Sigurni smo i mirni izlazimo na teren.

Tite je govorio o važnost plesa u proslavi golova. Juče se Rafinja pohvalio da imaju deset uvežbanih koreografija posle postignutih golova.

- Prirodnost, poštovanje kulture, način postojanja. Ovo nije degradirajuća ni za koga. To je naša karakteristika, kao što poštujemo kulture drugih zemalja, tako poštujemo svoju. To je radost, a gol je najveći momenat u fudbalu.

Da li posrnuće Argentine ostavlja pouku?

- Da. Poštovanje, jer su sve selekcije došle spremne. Da, ovo je refleksija. Nema veličine, nema veće ili manje jednostavnosti. Možda je ovo sjajan aspekt. Nema brenda. Poštujemo svaku zemlju koja je dala sve od sebe.

Pomoćnik Kleber Šavijer rekao je za Srbiju da je dugo praćena.

- Naš prvi protivnik iza sebe iz sjajne rezultate u bliskoj prošlosti, sa dobrim igrama, važnim igračima, neki su u oporavku, verujem da su svi u kondiciji. Dosta smo proučavali Srbiju, naši posmatrači Lukas i Rikardo su pomno pratili, sve smo preneli na sportiste, znamo da se suočimo sa njima. Ali vi na terenu odlučujete, da iskoristite najbolje što imamo, ono što Srbija nema najbolje i pazite na njihove ofanzivne karakteristike.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike