O slučaju Mane oglasio se i trener Bajerna! Senegalcima neće biti prijatno!

11.11.2022

23:44

0

Nagelsman je izneo prilično tvrd stav o statusu povređenog ofanzivca

O slučaju Mane oglasio se i trener Bajerna! Senegalcima neće biti prijatno!
Sadio Mane - Copyright Profimedia/Sven Hoppe/dpa

Trener fudbalera Bajerna Julijan Nagelsman izjavio je da se protivi odlasku igrača minhenskog kluba Sadija Manea na Svetsko prvenstvo u Katar, prenose nemački mediji.

Mane je pre tri dana napustio teren već u 20. minutu meča između Bajerna i Verdera (6:1) u 14. kolu Bundeslige zbog snažnog udarca koji je dobio u butni mišić.

Nemački šampion je objavio da Mane neće moći da nastupi za reprezentaciju Senegala na Mundijalu. Međutim, Fudbalski savez Senegala je odlučio da igrač Bajerna putuje u Katar.

Nagelsman tvrdi da Mane ne sme da igra na Mundijalu ako se u potpunosti ne oporavi.

- Za 10 dana ćemo da napravimo još jedan pregled da bismo ustanovili kako ide oporavak igrača. Razumljivo je da selektor Senegala želi da Mane igra. Međutim, ako ga boli, on ne može da igra. Zdravlje je važnije od fudbala. Taj stav ima naš klub, a verujemo da vredi i za sve ostale - izjavio je Nagelsman.

SP će biti održano od 20. novembra do 18. decembra u Kataru. Senegal je na Svetskom prvenstvu u grupi sa domaćinom Katarom, Ekvadorom i Holandijom. Senegal igra prvi meč na šampionatu 21. novembra protiv Holandije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike