Orlići krenuli pobedom ka Evropskom prvenstvu! Lazetić dva puta precizan u Skoplju!

17.11.2022

23:44

0

Autor: G. F.

Omladinci Srbije savladali domaću Severnu Makedoniju sa 2:1

Orlići krenuli pobedom ka Evropskom prvenstvu! Lazetić dva puta precizan u Skoplju!
Marko Lazetić - Copyright MN Press

Potpuna dominacija naših mladih fudbalera završena je minimalnom pobedom. A moglo je da bude baš ubedljivo!

Omladinska selekcija Srbije startovala je pobedom na prvom kvalifikacionom turniru za EP do 19 godina trijumfujući nad domaćinom Severnom Makedonijom 2:1 (1:0). Prvi trijumf, koji će izvesno u Grupi 10 omogućiti plasman u elit rundu u konkurenciji Norveške i San Marina, potpisao je Marko Lazetić, dvostruki strelac u 35. i 80. minutu.

Izabranici seletora Jovana Damjanovića zasluženo su slavili, imali su kontrolu meča od starta, uputili čak 24 udarca ka golu Taseva i u vođstvo su došli u 35. minutu kada je Mladenovski skrivio jedanaesterac, a napadač Milana Marko Lazetić ga realizovao. 

Golman Tasev je uspevao da odoli sve do 80. minuta kada je na asistenciju veoma agilnog Jevremovića, Lazetić rešio pitanje pobednika. Šaban Zenku je pogotkom u 86. minutu vratio domaćina u meč, međutim, odbrana "orlova" na čeku sa golmanom Kaličaninom je sačuvala važnu pobedu.

U drugom meču ove grupe, Norveška je teže nego što se očekivalo pobedila San Marino 2:0, golovima Flatakera u 55. i 88. minutu iz penala. Srbija u nedelju u 13.00 časova igra protiv San Marina i pobedom će verovatno overiti plasman u elit fazu, dok se u isto vreme sastaju Severna Makedonija i Norveška.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike