Srbiju predvodi napadač Milana! Ovo su Orlići koji napadaju evropski tron i vizu za Mundijalito!

10.06.2022

15:16

0

Autor: 24sedam

Omladinska reprezentacija putuje u Slovačku na EP

Srbiju predvodi napadač Milana! Ovo su Orlići koji napadaju evropski tron i vizu za Mundijalito!
20210605npLazeticM4 - Copyright MN Press

Omladinska reprezentacija Srbije (U19) ostvarila je veliki uspeh i posle veoma zahtevnih kvalifikacija, izborila je učešće na Prvenstvu Evrope koje se održava u Slovačkoj (18. jun – 1. jul).

Izabranike selektora Aleksandra Jovića očekuju mečevi u grupnoj fazi protiv Izraela (19.jun), Engleske (22.jun) i Austrije (25.jun), a od osam reprezentacija koje učestvu u borbi za pehar namenjen šampionu Evrope, pet najboljih izboriće plasman na Prvenstvo sveta za igrače do 20 godine u Indoneziji.

Koliki uspeh je ostvarila selekcija U19 najbolje govori činjenica da se na šampionat nije plasirala jedna Španija koja je osam puta u ovom uzrastu bila najbolja u Evropi, kao i Nemačka koja je 2008. i 2014. bila najbolja na kontinentu, odnosno Portugal, prvak Evrope iz 2018. godine.

Na spisku selektora Jovića za mečeve u Slovačkoj nalaze se: golmani Ognjen Lukić (Radnički, Kragujevac), Marko Ćopić (Crvena zvezda), Matija Gočmanac (Teleoptik), odbrana Stefan Leković (Grafičar), Mihajlo Ilić (Partizan), Andrej Đurić (Crvena zvezda), Bojan Kovačević (Čukarički), Uroš Lazić (Grafičar), Nemanja Krsmanović (TSC), srednji red Vladimir Miletić (Vojvodina), Nikola Petković (Čukarički), Nikola Stanković (Crvena zvezda), Nikola Knežević (Grafičar), Đorđe Gordić (Mladost, Lučani), Igor Miladinović (Čukarički), Dario Grgić (Čukarički), napad Nemanja Motika (Crvena zvezda), Ognjen Ajdar (Čukarički), Marko Lazetić (Milan, Italija), Petar Ratkov (TSC), Nikola Jojić (Mladost, Lučani).

Reprezentacija se okuplja 11. juna u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a u Slovačku odlazi 16. juna. Lazetić i drugovi su u prvom krugu kvalifikacija dominirali zajedno sa Francuskom, a onda, u grupi koja je po mnogima bila najteža u elit rundi kvalifikacija (Holandija, Ukrajina, Norveška i Srbija), izborili su plasman među osam najboljih reprezentacija u Evropi do 19 godina.

Prilika za novi iskorak je u Slovačkoj. Prvi rival „orlićima“ je Izrael, 19. juna (17,30) u mestu Žiar nad Hronom, a naredna dva duela Srbija će igrati na stadionu u Banjskoj Bistrici. Dve ekipe iz grupe odlaze u polufinale, a trećeplasirane reprezentacije iz obe grupe igraće 28. juna u Senecu za poslednje, peto mesto (koliko selekcija daje evropski kontinent) koje vodi na Prvenstvo sveta (do 20 godina) u Indoneziju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike