Neviđen potop klubova iz Londona! Ovakvu blamažu velikani ne pamte, 10 ih ispalo iz Kupa!

10.11.2022

08:33

0

Autor: 24sedam

Samo jedan tim iz prestonice izborio plasman u 4. kolo

Neviđen potop klubova iz Londona! Ovakvu blamažu velikani ne pamte, 10 ih ispalo iz Kupa!
Arsenal – Brajton - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Nije Liga kup neko prestižno takmičenje u Engleskoj, ali nekako svi žele da odu što dalje, pa i podignu trofej na kraju.

Izvedu menadžeri nešto slabije postave, odmore najbolje igrače, pa ipak, ako zagusti, u vatru guraju "tešku artiljeriju". Ovaj recept uglavnom donese rezultat, ali se ponekad dese i čuda.

Prošle večeri desilo se čudo, preciznije rečeno žestoka blamaža klubova iz glavnog grada Engleske. I to onih najvećih. Od 11 predstavnika Londona u Liga kupu ostao je samo jedan. I to Čarlton!

 

 

Redom su kraj takmičenja već na prvoj stepenici na kojoj se pridružuju oni najbolji doživeli moćni Arsenal, Totenhem, Čelsi, Vest Hem, Kristal Palas, Brentford, Fulam, Milvol, Kvins Park Rendžersi i Lejton Orijent!

Za Čelsi možemo da kažemo da poraz nije toliko težak jer su ga pretrpeli od Mančester sitija, ali debakl Arsenala kod kuće od 3:1 u duelu sa Brentfordom i 2:0 za Notingem Forest protiv Totenhema su stvarno razočaravajući rezultati.

Najveća drama viđena je na Enfildu gde je tek posle penala Liverpul savladao Derbi Kaunti. Srpski fudbaler Stefan Bajčetić igrao je svih 120 minuta, a zamalo je bio tragičar jer je u prvoj seriji promašio udarac sa bele tačke. Na njegovu sreću golman "crvenih" Kvivin Keleher je odbranio tri penala rivala i odveo svoj tim u narednu rundu takmičenja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike