Lalatovo primirje sa Žarkom: Ako nastavi ovako, Lazetić će biti trener Partizana!

10.11.2022

08:17

0

Pred novi susret ovih trenera očekivala se bura, ali evo džentlmenskog poteza

Lalatovo primirje sa Žarkom: Ako nastavi ovako, Lazetić će biti trener Partizana!
Lalatović i Lazetić - Copyright 24sedam/MN Press

Dugo je između Nenada Lalatovića i Žarka Lazetića vladao loš odnos, pre svega baziran na izjavama nakon utakmica njihovih ekipa, ali i peckanja na temu beogradskih večitih rivala.

Najpre je, aktuelni trener niškog Radničkog, dok je sa klupe predvodio Vojvodinu, ušao u otvoren sukob sa Nikolom Lazetićem, tada sportskim direktorom novosadaskog kluba, a nedavno je došlo i do sukoba sa njegovim bratom, Žarkom, šefom stručnog štaba TSC-a.

Tada je povod bila izjava Žarka Lazetića posle remija TSC-a u Humskoj u trećem kolu Superlige:

- Ako neko očekuje da zato dođem u dresu Partizana na utakmicu sa decom i da igram da izgubim, to se neće desiti.

Lalatović se našao prozvanim, a nekoliko meseci kasnije, i to pred meč Radničkog i TSC-a, i novi susret sa Lazetićem, spustio loptu.

- Ja moram da ih pohvalim, jako su organizovan klub. Pre svega gospodina Žemberija, koji je istrpeo Žarka Lazetića i kada mu možda nije sve išlo kako su očekivali u početku. Tako se vodi klub, tako se poštuje trener i, eto, kada ga istrpite, dođu i rezultati. TSC igra najlepši fudbal uz Zvezdu i Partizan. Znam da svi misle da ću reći da sam ljut na Lazetića, ali to nije istina, odmah da kažem. On će, ako ovako nastavi ekipa da mu igra, jednog dana sigurno biti trener Partizana, nekad posle Gordana Petrića, koji sada takođe sjajno radi. Lazetić to zaslužuje i ja mu to želim - poručio je Lalatović, prenosi Mozzart sport.

Strateg Nišlija je priznao da je premoren i da će njegova ekipa nakon gostovanja u Bačkoj Topoli, dobiti slobodno do sredine decembra.

- Premoreni smo, nemamo baš nešto širok izbor igrača, ali moramo sve da učinimo da u Bačkoj Topoli ostanemo neporaženi.

Dotakao se takođe i trijumfa u osmini finala Kupa Srbije, nad ekipom IMT-a, koju su savladali u sredu sa 3:0 na Čairu.

- Želim najpre za IMT da kažem da su oni za mene jedan fenomenanlan tim, to dokazuju iz utamice u utakmicu, izbacili su Radnički iz Kragujevca u prethodnoj rundi, prvi su u Prvoj ligi. Svima tamo, na čelu sa prvim čovekom Dunjićem, želim da uđu u Superligu. I prošle godine su to zaslužili, sa ovakvim igračima, koji znaju šta hoće, mislim da će sada ostvariti cilj. Mi smo bili pod velikim pritiskom, a oni rasterećeni. U Kupu nema popravnog, svaka greška skupo se plaća. Nismo primili gol, što me jako raduje, igrali smo agresivno, odgovorno. Okrećemo se poslednjoj utakmici polusezone u subotu protiv TSC-a - istakao je Nenad Lalatović posle pobede nad popularnim Traktoristima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike