Zvezda je ove sezone imala "šarene" rezultate, a ovo joj sad baš nije trebalo! Da se o svemu odlučuje na najtežem gostovanju!

28.10.2022

12:31

0

Monako duel poslednjeg, 6. kola dočekaće sa bodom više od prvaka Srbije

Zvezda je ove sezone imala "šarene" rezultate, a ovo joj sad baš nije trebalo! Da se o svemu odlučuje na najtežem gostovanju!
Fk Crvena zvezda - Copyright MN Press

O nastavku ili kraju evropske priče Crvene zvezde odlučivaće samo jedna utakmica. Za šest dana, u četvrtak u Monte Karlu, Monako, sa bodom više će dočekati ekipu Miloša Milojevića. Na osnovu tog rezultata, prvaku Srbije će se otvoriti vrata nokaut faze Lige Evrope ili Lige konferencija ili će biti totalno zatvorena.

Kalkulacija je mnogo, sve je otvoreno, ali što je najvažnije za Zvezdu je da svoju sudbinu drži u svojim rukama. U najboljoj varijanti može se do drugog mesta u grupi, a jasno je da je najlošija opcija, poslednja pozicija. Veliki korak je napravljen sinoć, kada je pobeđen Trabzon za ukupnih šest bodova na kontu.

Ali sa ovom ekipom Zvezde nikad se ne zna. U ovoj sezoni u Evropi pokazala je da može da bude od sjaja do očaja. Na primer, u Beogradu je deklasirala Ferencvaroš, a u Budimpešti izgubila. I to sa istim starterima, a tolika razlika je bila u krajnjim rezultatima.

Prinstcreen/rezultati.com
 

 

Prinstcreen/rezultati.com
 

 

Trener Milojević priznao je da žali za utakmicom sa Monakom u Beogradu kada je bilo 0:1. Da je barem bod uzet, bila bi sada koliko-toliko drugačija priča. Ovako sada mora da se juri pobeda protiv tima koji je po određivanju sastava grupe proglašen za prvog favorita.

I to će biti pakleno težak zadatak jer je u ovoj grupi sve otvoreno. I kladionice su na strani domaćina, za čiju je pobedu kvota skoro tri puta manja od one za Zvezdin trijumf.

I protiv Trabzona su viđena dva lica. Loše je bilo u Turskoj, ali se utisak itekako popravio u sinoćnjem duelu sa Turcima. Jeste Trabzon pogađao okvir gola, ali jesu i uz malo sreće došli do izjednačenja. I jeste ih i nije pratila Fortuna na "Rajku Mitiću".

Kao i da je (jedna od) paradigma Zvezdinog "rolerkostera" u ovom delu sezone Osman Bukari. Protiv Pjunika je zablistao, a onda tu formu nije održavao u potpunosti. Bilo je dosta lošijih partija, ali se opet u pravom svetlu pokazao protiv Trabzona. Nije se upisao u strelce, ali je bio asistent Aleksandru Kataiju, a onda i Pešiću.

Uoči meča odluke u Kneževini dobra vest je i učinak Pešića. Prvo je u Nišu Radničkom dao dva gola, a zatim i u Beogradu rešio duel sa Turcima. Jasno je da će ovi pogoci značiti za samopouzdanje, posebno kada se zna da je on za sada i prva i najozbiljnija opcija. Jasno je da je Kalifa Kulibali skrajnut, pošto mladi Jovan Mijatović dobija šansu u završnicama.

Ono što je poremetilo Milojevićeve planove za Monako je svakako suspenzija Aleksandra Dragovića, što povlači sa sobom rokade u defanzivnoj liniji. Očekuje se da Strahinja Eraković opet bude u štoperskom tandemu sa Nemanjom Milunovićem, a bekovi bi trebalo da budu Marko Gobeljić i Milan Rodić.

U svakom slučaju novi veliki ispit za ovu generaciju Zvezde i svakako najveći za Milojevića od kada je preuzeo tim.

Situacija jeste teška, ali ništa nije nemoguće!

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike