Katai je prestigao jednu Zvezdinu legendu, ali ispred sebe i dalje ima velika imena

28.10.2022

10:42

0

Autor: 24sedam

"Desetki" crveno-belih ovo je 15. gol u UEFA takmičenjima

Katai je prestigao jednu Zvezdinu legendu, ali ispred sebe i dalje ima velika imena
Aleksandar Katai - Copyright MN Press

Aleksandar Katai golom u prvom poluvremenu je najavio pobedu nad Trabzonom u Ligi Evrope. To je bio novi pogodak "desetke" Crvene zvezde u evropskim takmičenjima. Dovoljno da se prestigne jedan od najboljih golgetera u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana, Darka Pančeva.

Trenutno je neprikosnoven Zoran Filipović sa 28, a prate ga legende kao što su Bora Kostić i Dušan Savić sa po 20. Nikola Žigić je sa učinkom od 17 golova, dok su aktuelni igrači Zvezde Katai i El Fardu Ben na po 15.

"Kobra" sa Vardara je karijeru u Zvezdi završio sa 14 pogodaka u UEFA takmičenjima.

- Kada je reč o Kataiju, prvi gol u Zvezdi kada je reč o evropskim takmičenjima postigao još 12. jula 2016. godine u trijumfu nad Valetom u Malti, a onda je pogodio i u revanš meču, kao i protiv Ludogoreca u Razgradu, ali i Sasuola na Marakani.

Naredni gol usledio je u sezoni 2020/21, po povratku Kataija u Crvenu zvezdu, kada je bio u strelac u meču protiv Ararata na gostujućem terenu, posle čega je obezbeđen plasman u grupnu fazu Lige Evrope. U grupi, Katai se upisivao Slovan Libereca i Genta, u oba navrata kod kuće. Kada je reč o prethodnoj sezoni, Katai je pogodio dva puta protiv Kairata na Marakani, kao i u oba meča sa Klužom.

Ponovo je Crvena zvezda igrala grupnu fazu Lige Evrope, a "Magiko" je bio precizan u duelima sa Bragom. U aktuelnoj sezoni, Katai je pogađao protiv Ferencvaroša i Trabzona kod kuće, a već protiv Monaka narednog četvrtka od 18 časova i 45 minuta će imati priliku da dodatno popravi saldo.

U dosadašnjem delu sezone, računajući sva takmičenja Katai je na 25 utakmica postigao osam golova i upisao sedam asistencija - dodatno je objašnjeno na sajtu crveno-belih.

I za kraj pogledajte poslednji od 15 golova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike