Pešić surovo iskren nakon velike pobede: Mora se pobediti i na strani!

28.10.2022

05:54

0

Iskusni napadač sa obe noge na zemlji čeka poslednji meč u grupi

Pešić surovo iskren nakon velike pobede: Mora se pobediti i na strani!
Aleksandar Pešić - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad ekipom Trabzona, ostali su u igri za dalji plasman u Ligu Evrope, ili eventualno Ligu konferencija.

Strelac drugog pogotka za crveno-bele, Aleksandar Pešić, nije želeo da stavi sebe u prvi plan, a pohvalio je i jednog od saigrača.

- Znali smo da ako danas ne stignemo do pobede, ostajemo bez borbe dalje i spremali smo se maksimalno za ovu utakmicu, na kraju smo pobedili i nadamo se najboljem. Napadaču je, da kad ekipa dobro igra i kad imaš deset pojedinaca pored sebe koji igraju na vrhunskom nivou i meni je lakše. Sjajna akcija i prodor  Bukarija, lepo me pogodio. Naravno da mu znači, on je sjajan dečko pre svega, dobro radi, ima malo peh sa povredama. Krenuo je dobro, pa povreda, cela ekipa je tad igrala loše, čim se ekipa podigla i on, pa je danas pokazao što je tu – smatra sjajan napadač ekipe sa Marakane.

Sa 2:1, revanširali su se turskom sastavu za poraz koji su u septembru doživeli na njihovom terenu, pa je Pešić bio zadovoljan takvim raspletom, a u poslednjem kolu sa Monakom, igraju za evropsko proleće.

-Jesmo, po meni je Trabzon najjača ekipa u grupi, sa nekom igrom do sada i znali smo da će danas biti teško. U Trabzonu je bilo loše, jer mi nismo bili na našem nivou, ali sada smo pokazali da smo mi dobro odigrali. Naravno, ne treba sad leteti u nebesa, čeka nas sad teška utakmica, prvo moramo da zaboravimo ovo, za dva dana nas čeka prvenstvena utakmica, pa u četvrtak... Navikli smo da se borimo i damo svoj maksimum.

Nažalost, crveno-beli su na gostovanjima i Trabzonu i Ferencvaroš doživeli poraze, sledi put u Monte Karlo i želja da se ta tradicija promeni.

- Da budemo iskreni, mora se nekad pobediti i na strani. Nama je lako igrati pred ovakvom publikom i nose nas i kad smo bez snage, dajemo nešto iznad maksimuma, ali moramo da pokušamo. Monako je dobra ekipa, sa dobrim pojedincima, pokušaćemo – naveo je Pešić, i dotakao se mogućnosti da ipak sa trećeg mesta takmičenje nastave u trećem po rangu – Ligi konferencija:

Jeste uvek bolje, što se kaže bolje išta nego ništa, ali mislim da možemo. Ali ako budemo razmišljali to da budemo zadovoljni trećim mestom, nećemo ostvariti ni treće, a ni drugo. Mislim da treba da gledamo da idemo na pobedu, ako ostvarimo, ostvarimo. Ajmo prvo da prođe vikend, sad treba namestiti glave za naše prvenstvo, znamo da nam je to u ovom trenutku najbitnije, posle toga imamo četiri dana, pa ćemo da vidimo.

Svesni su u Zvezdi da su mogli i morali bolje u dosadašnjem toku grupne faze. Primljeni pogodak iz slobodnog udarca, kog nije bilo, kako navodi Pešić, i dalje boli.

Da se fudbal igra bez grešaka, uvek bi bilo 0:0. To je fudbal, zato je zanimljiv, nije lako držati koncentraciju, igra se četvrtak – nedelja, dođe i umor, ali na kraju kad se pobedi, mislim da uvek trebamo biti zadovoljni – istakao je napadač i na kraju nije želeo da bira rivala u narednoj rundi:

-Ajmo mi prvo da pokušamo da prođemo, trebamo polako ići, korak po korak i kad smo tako išli uvek nam je bilo najbolje. Treba da sačekamo, ajmo prvo da prođemo, pa ko dođe, dođe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike