Milojević ne bi bio zadovoljan utehom u Ligi konferencija! Ja bih Ligu šampiona, ako možete da mi ponudite

27.10.2022

22:31

0

Autor: 24sedam

Narednog četvrtka, posle gostovanja u Kneževini sve će biti jasno

Milojević ne bi bio zadovoljan utehom u Ligi konferencija! Ja bih Ligu šampiona, ako možete da mi ponudite
Miloš Milojević01 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su tri boda koja su ih ostavila u igri za nastavak takmičenja na proleće. Moguće je i u Ligi Evrope, ali i u Ligi konferencija. Posle pobede nad Trabzonom, šef stručnog štaba Miloš Milojević imao je razloga za zadovoljstvo.

- Čestitam momcima na dobroj i hrabroj igri, poštovanju svih zahteva, ali i ozbiljnom pristupu, evropskom pristupu tokom cele utakmice. Nisam želeo u najavi da ekipu Trabzona podižem, a nas da spuštam, oni su izuzetna tehnička ekipa sa kvalitetnim pojedincima, nije lako igrati protiv njih. Čestitam mom stručnom štabu na odličnoj pripremi utamice, ali i igračima koji su to izneli. Nije lako, mislim da smo se vratili jedan korak nazad kada su dali gol sa 35 metara na sreće u i kvalitet Bakasetasa - rekao je Milojević čiji je tim kasnije ipak došao do pobede.

- Pričali smo da nastavimo sa istom igrom kako smo se o dogovorili, da neke stvari uradimo malo bolje. Mislim da smo u svakom trenutku znali šta hoćemo i koliko hoćemo, nismo odstupili od naše igre. Imali smo loptu dovoljno u posedu, želeli bismo da taj procenat bude malo viši, međutim nekada protivnik ne dozvoli da sprovedete u delo sve što ste zamislili. Mogli smo da se odlučujemo u nekim situacijama i za bolja rešenja, ali sve u svemu to su evropske utakmice, igrači su opet pokazali da kada treba su najbolji.

Posle ove utakmice smo dobili da opet 80 ili 90 posto za Evropu je u našim rukama, a za Ligu Evrope je možda 50-50 u našim rukama da dobijemo tamo, ali i da se neki rezultat poklopi. Zadovoljan sam ovom utakmicom, gorčina ostaje što protiv Monaka u prvoj utakmici nismo uzeli bar jedan bod,koji bi nam puno značio, ali to je fudbal, iz toga idemo jači i idemo dalje - objasnio je Milojević, složivši se sa konstatacijom novinara da su crveno-beli odigrali taktički odličnu utakmicu.

- Želeo bih da pohvalim sve igrače koji su igrali u veznom redu, mogu da kažem nespojiva kombinacija, ali kada su disciplinovani i spremni da se podrede zahtevu i timu, onda se njihov kvalitet ispolji. Treba vremena, ne mogu neke stvari da im zameram, mogu da zemeram sebi što nemam više vremena za rad. Idemo iz utakmice u utakmicu.

Mislim da smo i protiv Monaka odigrali jednu dobru taktičku utakmicu, to je Evropa i to su detalji. Gol puno znači i to je nešto što malo pomuti prvi navijači utisak, ali kada malo analizirate utakmice u Evropi smo igrali dobro, sem utakmice protiv Trabzona na gostujućem terenu, kojom nisam bio zadovoljan. Imam vremena za ispravke, taktike, ali ne za onoliko rada na treninzima koliko bih želeo.

Poručio je Milojević da kontinuitet u igri donosi rezultate.

- Mislim da se odnos i igra, ali i kada imate jasan stav kako hoćete da igrate i kada igrači to poštuju nekada rezultat ne prikaže pravu sliku. Znam da je to navijačima najteže, kao i nama. To su neke stavri koje dođu, ako u kontinuitetu ponavljamo takve igre, onda će u kontinuitetu biti i rezultata, kao i da ćemo izgledati sve bolje na terenu, to je neminovnost.

Očekujem navijače u Monaku

- Znam kakvi su naši navijači i znam da to nije jeftino putovanje, ali oni daju sve od sebe i hvala im na tome. Imamo jaku dijasporu u Francuskoj i Švajcarskoj, kao i okolnim zemljama, verujem da ćemo biti bučniji i brojniji. Mi ćemo se potruditi da pružimo još jednu dobru igru, kao i da iz te igre stignemo do pobede i rezultata koji nas vodi dalje - kazao je Milojević.

Istakao je Milojević da ne bi prihvatio osiguran nastavak takmičenja u Ligi konferencija ukoliko bi mu to neko ponudio.

- Ne, ja bih Ligu šampiona, ako možete da mi ponudite. Treba ići korak po korak, kad poželite nešto mnogo visoko i ako padnete, ne padnete toliko nisko, to je moj stav. Ne želim da pretim, to je najteže gostovanje protiv najkvalitetnije ekipe, ne toliko zbog vrućeg terena, koliko zbog kvaliteta njihove ekipe.

Mislim da treba da verujemo, Ferencvaroš je dobio Trabzon u Budimpešti, možda mogu i u Turskoj ako pruže sto posto svojih mogućnosti. Ni u jednom trenutku tokom naše utakmice nisam pogledao rezultat druge, to me stvarno ne interesuje, ne možemo da kontrolišemo, ono što možemo je naša igra i uživao sam u njoj večeras.

Govorio je šef stručnog štaba i o prikazanoj igri Osmana Bukarija, zaslužnog za oba gola.

- To je nešto što ja očekujem od takvih igrača. On je igrač koji ima oscilacije, ali mislim da mu treba malo adaptacije. To ljudi previde, pogotovo kod nas u Srbiji, naročito sa ofanzivnim igračima. Biće sve bolji i bolji. Na njemu je da radi i da se ponavlja kao večeras, a biće bolji i učinak. Ne treba ga opterećivati ishodom, što se tiče asistencija i golova. Treba ga opteretiti njegovom igrom i kvalitetom njegove igre. Kada ta igra bude na dovoljnom kvalitetu, kao što je bila večeras, biće i golova i asistencija. Drago mi je zbog njega, ali opet kažem, nije bitno ko "iskoči", bitno je da pobedimo. Imamo kvaliteta na više pozicija - zaključio je Milojević.

Sada sledi priprema za meč Superlige, sa Kolubarom. U Lazarevcu će se igrati u nedelju. Posle toga i odlazak u Monte Karlo, na odlučujući meč. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike