Mrkela žali zbog poraza od Monaka i u Budimpešti, ali nema kalkulacija: Da mi uradimo ono što treba

28.10.2022

05:32

0

Sportski direktor crveno-belih zadovoljan trijumfom i igrom protiv turskog tima

Mrkela žali zbog poraza od Monaka i u Budimpešti, ali nema kalkulacija: Da mi uradimo ono što treba
Mitar Mrkela - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad ekipom Trabzona u petom kolu Lige Evrope ostali su u igri za dalji plasman u ovom takmičenju. Trijumf od 2:1, otvara vrata proleća, a na crveno-belima je sada, da u poslednjem kolu na gostovanju ekipi Monaka izbore u kom takmičenju će se dalje nadmetati – Ligi Evrope ili Ligi konferencije.

O trijumfu nad turskim sastavom, govorio je i sportski direktor ekipe iz Ljutice Bogdana, Mitar Mrkela.

- Od početka sam pričao da je ovo ujednačena grupa, četiri ekipe koje, svaka moće svakoga da pbedi. Ispostavilo se to kao tačno, do poslednjeg kola će se  igrati neizvesna završnica. Mi idemo u Monte Karlo da odigramo jednu dobru utakmicu i da pokušamo da obezbedimo evropsko proleće – rekao je Mrkela na početku razgovora, pa se osvrnuo na nezaslužene i nesrećne poraze njegovog tima u dosadašnjem toku evropskog takmičenja:

O remiju Ferencvaroša i Monaka i spekulacijama za prolaz

- Ne znam, nisam razmišljao o tome, šta bi bilo bolje, idemo da mi odigramo ono što mi možemo i kako treba, da se ne bavimo drugima, nego da mi uradimo ono što treba da uradimo - kazao je Mrkela.

- Jeste, nismo zaslužili u Beogradu da izgubimo od Monaka, verovatno da nismo zaslužili da izgubimo ni u Budimpešti. Jedina utakmica koja je bila nešto lošija je protiv Trabzona, na gostovanju. Pričali bismo danas verovatno nešto drugačije priče da je bar protiv Monaka bilo nerešeno ili u Budimpešti, ali kažem, to je fudbal, meni je bitno da mi igramo dobar fudbal da pokazujemo da možemo protiv dobrih ekipa da se predstavimo u pravom svetlu i tako ćemo otići i u Monako.

Sinoć su crveno-beli uspeli da se revanširaju Trabzonu za poraz u Turskoj i to identičnim rezultatom, 2:1, a Mrkela je čestitao timu na trijumfu.

-Tako je, danas smo bili dosta dobri, iskoristili smo sve naše potencijale i kvalitete, mislim da smo u većem delu utakmice dobro i zatvorili snagu koju ima Trabzon, a ima jedan dobar iskup tim. Naši igrači su odigrali jednu dobru utakmicu, ja im čestitam na tome, čestitam i stručnom štabu na odlično pripremljenoj utakmici, a i našim navijačima koji su po ko zna koji put bili fenomenalni – zaključio je sportski direktor crveno-belih, Mitar Mrkela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike