Vujačić doneo sedmu pobedu u nizu! Humska videla otpor žilavog Napretka (GALERIJA, VIDEO)

20.10.2022

16:40

0

Autor: 24sedam

Partizan ostvario pobedu u zaostalom meču 5. kola Superlige

Vujačić doneo sedmu pobedu u nizu! Humska videla otpor žilavog Napretka (GALERIJA, VIDEO)
Igor Vujačić - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana ostvarili su minimalnu pobedu u meču 5. kola protiv ekipe Napretka. Jedini gol postigao je Igor Vujačić u 31. minutu.

Crno-beli su odigrali možda najslabiju prvenstvenu utakmicu otkako se na klupi nalazi Gordan Petrić, ali bodovi su zavedeni su saldu i to je jedino što trenera i igrače kluba iz Humske zanima u ovom trenutku. Petrić je ovu utakmicu završio sa samo dve izmene, što samo pokazuje želju njegovog stručnog štaba da stvari minimalno prepusti improvizaciji i da ceo posao do kraja izguraju oni najiskusniji.

Osim rezultata, ponovo odličnog Kristijana Belića i sve sigurnijeg Igora Vujačića, nije bilo drugih dobitaka iz ove utakmice. Mnogi će reći da i to može biti pravi profit za već umoran tim, koji je odavno u ritmu utakmica četvrtak-nedelja, ali bilo je i minus faza za koje se verovalo da pripadaju prošlosti. Nedostajala je sigurnost i preciznost završnog pasa, previše je pokušaja sa krila završavalo u bloku, dok je u odbrani samo jedna situacija pred Popovićem podsetila da je prekid bio i ostao veliki problem.

Uprkos svemu, Partizan je bio bolji tim, barem za taj jedan gol koji je došao kao plod lepe akcije celog ofanzivnog reda, asistenta Uroševića i strelca Vujačića. I posle vođstva Partizaova želja da se nadigrava nije jenjavala, trajala je sve do poslednjeg zvižduka sudije Tomića, ali nisu uspeli da ponove mat situaciju iz 31. minuta.

Partizan u nedelju dočekuje Javor od 19.00 časova.

Ovakav tok je imao meč iz minuta u minut

90. minut - Nadoknada od tri minuta.

88. minut - Žuti karton za Gordana Petrića!

88. minut - Vujačić opet prekida kontru Mićina.

86. minut - Izlazi Dijabate, ulazi Andrade.

83. minut - Krstić izlazi, ulazi Stevanović.

81. minut - Rikardo se spetljao u kaznenom, u momentu kada se spremao za šut, onda se otvorila kontra za Mićina, ali Vujačić je bio spreman za taj pokušaj ka Jovanoviću.

80. minut - Komična situcija, bastajić dobio udrac ispred pomoćnog sudije, onda mu se požalio na udarac koji je dobio od Filipovića i izgleda da je bio dovoljno uverljiv u zahtevu da mu se sudi faul.

76. minut - Menig izlazi, ušao je Pavlović, dva špica na terenu.

73. minut - Korner umalo da donese novo vođstvo, Vujačić je povratnom tražio na petercu Uroševića, Petrić je bio brži od kapitena Partizana.

72. minut - Dijabateeee, pored stative, blokiran od Vukajlovića!

70. minut - Napredak sve češće na polovini Partizana, Jovanović je imao lep pokušaj do Mićina, ali bivši igrač Udinezea nije reagovao brzo!

65. minut - VAR gleda da li je Kerkez napravio penal nad Rikardom! Bila je to visoko podignuta noga, koja je možda dokačila centarfora, ali nije bilo dovoljno uverljiv kontakt da bi bio penal. Korner za Natha! Vujačić visoko skače, ali i visoko, preko gola, gađa.

63. minut - Traore je zakasnio sa dodavanjem do Rikarda, centarfor je već bio u ofsajdu, tako da nastavak njegove akcije nije bio važan. I dalje se traži taj pas ispod leve ruke, ka sredini, ali ne prolaze.

58. minut - Izašli Prijović i Čečarić, ulaze Mićin i Jovanović, ofanzivniji Napredak u nastavku!

56. minut - Dva brza napada koja su mirisala na gol u mreži Napretka! Traore na kraju šuitra sa više od 20 metara, lopta lomi prste Petriću, ali ide preko prečke!

53. minut - Šansa za Napredak, odličan centaršut Bolhe sa desnog krila, Matić je šutirao, lopta je rukošetirala, na nju su krenuli i Urošević i Čečarić, na sreću domaćih njihov kapiten je bio brži ali i bliži lopti.

50. minut - Čečarić, drugi udarac ka Popoviću, nedovoljno jako da bi stvorilo probleme golmanu Partizana.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, prvu polupriliku videli smo pred golmanom Petrićem, nije bilo dovoljno spretnosti u ovom pokušaju domaćih igrača.

poluvreme

44. minut - Napredak je uspeo da prenese igru i na deo terena Partizana. Matić je šutirao, lopta je dokačila Vujačića i dobila čudnu putanju. Izgledalo je da će otići u mrežu, preko Popovića, ali paradom sprečava pogodak.

38. minut - VAR gleda da li je Napredak izjednačio! Kristić je izveo slobodnjak sa desne strane, Kerkez je šutirao, Popović uz pomoć stative čuva gol! VAR je potvrdio da lopta nije prešla liniju celim svojim obimom. Gol protiv Čukaričkog iz prekida, sada velika šansa za Napredak, ne štima nešto kada treba skočiti i odbraniti Popovićevu mrežu.

34. minut - Kakva prilika za Meniga! Petrić je spasio Napredak većeg rezultatskog minusa!

31. minut - Gooool!, Vujačić! Lepa akcija koja je išla od leve strane, ka sredini i prenela se do Vujačića koji je na povratnu od saigrača reagovao bez greške, udarac po zemlji u suprotni ugao - 1:0!

30. minut - Rikardova levica sevnula sa oko 11 metara, ali Petrić ponovo brani!

24. minut - I Dijabate u blok! Šut levicom sa desnog krila, Vukajlović nije dao da ode ka Petriću. U sledećem napadu, Urošević pogađa Čečarića u glavu sa levog krila, Kruševljani su očigledno dobro skenirali igru crno-belih.

22. minut - Još jedan pokušaj koji je išao sa krila, ovoga puta levog odakle je delovao Urošević, nije završen preciznim centaršutem. Isprečio se Čečarić.

19. minut - Dominacija Partizana koja nije donela ni izgledniju priliku. Obećavao je prodor Meniga po desnoj strani, ali posle dobrog driblinga u duelu sa Kerkezom, centaršut nije stigao do Rikarda.

13. minut - Zasad crno-beli pokušvaju da proture loptu iz centralnog dela terena u prazan prostor koji napadaju sa oba krila Menig i Dijabate, ali im to ne prolazi. Natho je sada probao šutem sa oko 20-tak metara, Petrić na mestu!

11. minut - Traore je probao da pronađe Dijabatea, lep pokušaj, nije prošao, bio je za malo prejak pas.

10. minut - Gužva posle kornera, Filipović ruši Matića, faul za Napredak, sve se izdešavalo ispred Petrića.

10. minut - Belić do Rikarda, ovaj posle driblinga šutira u Petrića, ponovo korner za Partizan.

8. minut - Probao je Natho iz slobodnog udarca da napravi opasnu situaciju u kazneno mprostoru gostiju, tražio je Saničanina na drugoj stativi, ali štoper crno-belih nije mogao bolje da šutira, niti da odigra povratnu glavom.

7. minut - Meniiiig! Sa peterca posle Dijabateove asistencije, Petrić brani, izbija u korner!

5. minut - Kerkez u poslednjem momentu ispred Meniga sprečava holandskog internacionalca u velikoj prilici za gol. U nastavku igrači domaćeg tima tražili su penal zbog toga što je lopta udarila jednog defanzivca Napretka u ruku, sudija je samo odmahnuoo glavom.

1. minut - Počelo je, prvi su u posedu igrači Napretka! Akcija je završena gol-autom, Popović započinje prvi napad Partizana.

- Kristijan Belić dobio nagradu od 50.000 dinara kao najbolji fudbaler 15. kola Superlige. Mladi fudbaler prosleđuje novac u humanitarne svrhe.

Partizan - Napredak, 16.45, Arena Sport Premium

Stadion Partizana. Gledalaca:  Sudija: Pavle Tomić

Popović - Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević - Belić, Traore - Menig, Natho, Dijabate - Rikardo.

Napredak: Petrić, Bastajić, Kerkez, Prijović - Putinčanin, Bolha, Čečarić, Krstić, Šarić, Vukajlović, Matić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike