Jedan od najvećh golmana Partizana dobio mural u Beogradu! Uz lik ovekovečena i njegova zloslutna poruka (FOTO)

20.10.2022

13:51

0

Autor: 24sedam

Milutin Šoškić nas je napustio 27. avgusta ove godine

Jedan od najvećh golmana Partizana dobio mural u Beogradu! Uz lik ovekovečena i njegova zloslutna poruka (FOTO)
Milutin Šoškić - Copyright MN Press

Čuveni srpski i jugoslovesnki golman Milutin Šoškić dobio je svoj mural u Beogradu zahvaljujući poznatoj umetničko-navijačkoj grupi "Grobarski treš romantizam".

Popularni "Šole" preminuo je krajem avgusta, ali će ostati u sećanju i u predanjima kao jedan od najvećih golmana i trenera za golmane koje je Srbija dala svetu.

Na muralu se vidi i poruka "Ruši ga, Vaske! Ruši, Amansija!" reči koje je Šoškić izgovorio u svom sećanju na finale Kupa evropskih šampiona 1966. godine na briselskom Hejselu protiv Real Madrida.

 

 

 

Crno-beli su poveli golom Velibora Vasovića, ali je Šoškić kasnije dva puta kapitulirao. Prvi put u 70. minutu...

- Vaske, ruši ga! Pojačavam, vičem iz petnih žila: Vaske ruši...Uzalud. Vaske pun vere u sebe hoće bez faula da zaustavi Amansija, odnese loptu. Ali, Španac prepreden, prebaci loptu s jedne na drugu nogu, zalomi našeg štopera dođe skoro do penala i... Kakva šteta. Imali smo ih. Taj gol Amansija bio je početak našeg kraja. Serena je pet-šest minuta kasnije postigao još jedan pogodak. Na kakav način? To čovek uradi jednom u 10-15 godina, možda u celoj karijeri ili ne uradi nikako. Neko prokletstvo kao se obrušilo na nas - rekao je Šoškić u jednom intervjuu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike