Piksi je tvorac čuda, Srbija je druga u Evropi! Velikani gledaju u leđa Orlovima!

02.10.2022

05:40

0

Autor: 24sedam

Od završetka EP prošle godine do danas samo je Holandija ispred naše reprezentacije

Piksi je tvorac čuda, Srbija je druga u Evropi! Velikani gledaju u leđa Orlovima!
piksi - Copyright Fudbalski savez Srbije

Od dolaska Dragana Stojkovića Piksija na klupu fudbalske reprezentacije Srbije uglavnom uživamo u onome što Orlovi pružaju na terenu.

Pored igre koju je zaista lako i lepo gledati tu su i rezultati, pa će Srbija učestvovati na Svetskom prvenstvu, igrati u A diviziji Lige nacija...

Dovoljno razloga da navijači počnu sa (ne)realnim očekivanjima i prognozama pred Mundijal u Kataru.

Pa ipak, za razliku od brojnih slučajeva iz prošlosti, kada je taj navijački optimizam bio zasnovan samo na strasti, sada svi kojima je Srbija pri srcu mogu da se "uhvate" i za statistiku.

A brojke kažu da su Orlovi druga reprezentacija u Evropi! Od završetka Evropskog prvenstva prošle godine pa do danas samo je jedna selekcija ispred Srbije.

Holanđani su neprikosnoveni, od finala EP nemaju nijedan poraz, a odmah za njima je naš nacionalni tim. Piksijeva četa odigrala je za to vreme 15 utakmica, upisala 11 pobeda, dva remija i dva poraza što je 77,8 odsto uspešnosti.

Iza nas su fudbalski velikani, pa i giganti, a zanimljivo je da je na trećem mestu Hrvatska sa 75,6 odsto pobeda. Francuza, Italijana, Engleza i Belgijanaca nema među prvih deset. Tu su Danci kao četvrti, pa redom Nemci, Španci, Portugalci, Škoti, Gruzijci i Poljaci.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike