Brazil prvi favorit za osvajanje Mundijala! Srbija se približila vicešampionima Hrvatima

29.09.2022

07:39

0

Autor: 24sedam

Publikacija "Goal.com" objavila tradicionalnu listu kandidata za osvajanje titule na SP

Brazil prvi favorit za osvajanje Mundijala! Srbija se približila vicešampionima Hrvatima
mitrović6 - Copyright MN Press

Portal "Goal.com" objavio je svoju listu favorita za Svetsko prvenstvo 2022 u Kataru. Prema stručnom mišljenju ovog internacionalnog fudbalskog sajta Srbija zaslužuje 15. mesto na listi favorita, dok je rival "orlova" Brazil na čelu kolone od 32 tima učasnika Mundijala.

Od ostalih konkurenata u grupi, treba istaći da su Švajcarci zauzeli za jedno mesto bolju poziciju od "orlova" - 14, dok su Kamerunci 23. tim na Mundijalu.

U obrazloženju 15. mesta za Srbiju, podseća se da je na prošlom SP u Rusiji 2018. godine tim selektora Mladena Krstajića zauzeo 17. mesto kao treći u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

Fudbalski savez Srbije
 

- Srbija je zaprepastila evropski fudbal kada je u poslednjim sekundama kvalifikacija za UEFA izborila mesto u Kataru ispred Portugala i dolaze uvereni da mogu izazvati još šokova u Kataru. Što se tiče grupne faze, pobediti Brazil bio bi veći uspeh nego dobiti Portugal, ali u Aleksandru Mitroviću, Dušanu Vlahoviću, Dušanu Tadiću i Sergeju Milinković-Saviću, oni imaju oružje da barem stave na test "selekao". U stvarnosti, međutim, oni će imati za cilj da pobede Švajcarsku i Kamerun u borbi za drugo mesto - piše "goal.com".

Zvanični vicešampioni, selekcija Hrvatske dobila je 12. poziciju od iste publikacije, a poredak prvih deset izgleda ovako: 1. Brazil; 2. Francuska; 3. Argentina; 4. Španija; 5. Nemačka; 6. Engleska; 7. Holandija; 8. Belgija; 9. Danska; 10. Portugal.

Najmanje šanse daje se Saudijskoj Arabiji, Australiji, Tunisu i zemlji domaćinu Mundijala, ekipi Katara.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike