Piksi je preporodio reprezentaciju! Ne pamtim kada smo imali dva tako moćna napadača - Ninković sve prati i na "petom kontinentu"

01.10.2022

09:41

0

Vraćena nada u srpski fudbal, prvi put posle Radomira Antića

Piksi je preporodio reprezentaciju! Ne pamtim kada smo imali dva tako moćna napadača - Ninković sve prati i na "petom kontinentu"
20220324mmStojko07 - Copyright MN Press

Igra fudbalske reprezentacije Srbije, od kada se pored terena nalazi Dragan Stojković Piksi, raduje navijače i izaziva ponos. Nedavna dva trijumfa nad Švedskom i Norveškom donela su Srbiji plasman u A diviziju Lige nacija, kao i drugi šešir pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a uspeh orlova ispraćen je i na drugom kraju sveta.

Nekadašnji rerpezentativac Srbije, Miloš Ninković već sedam godina je u Australiji, gde je ovog leta iz Sidneja prešao u Vestern Sidnej i uzburkao javnost, ali učinak nacionalnog sastava prati gde god bio.

- Malo mi je teže zbog vremenske razlike da gledam, ali pratim rezultate. Negde mi je krivo što naši igrači od navijača nisu dobili podršku koju bi trebalo da dobiju. Jer ovo je neverovatan uspeh, da ti pored Portugalije završiš prvi u grupi, da odeš na Svetsko prvenstvo. Vidimo kakve rezultate sad imaju. Mislim da su zaslužili veću podršku - rekao je Miloš Ninković za Sportski žurnal, pa istakao da je za preporod srpske reprezentacije zaslužan Dragan Stojković:

- Možda je dobro da nema euforije. Sećam se mi kad smo igrali, to je bilo idemo u polufinale, osvajamo… A na kraju se desilo to što se desilo. Dragan Stojković je to preporodio. Mislim da on jedini može da vrati nadu srpskom fudbalu posle Radomira Antića. Nama treba neko ko je autoritet, ko ima veliko ime. Nažalost, mi ako nemamo takvog nekog, onda se opustimo i to ne vodi ničemu.

Ninkovič je oduševljen partijama i golgeterskim učinkom Aleksandra Mitrovića, koji je sa Dušanom Vlahovićem u Oslu činio ubitačan tandem.

- Ovo što Mitrović radi, ne pamtim da je neki naš golgeter ikada uradio. Vlahović, mlad igrač. Mitrović nije toliko mlad, ali može mnogo da mu pomogne ako igraju zajedno. Nadam se da će Mitrović još dugo da traje. Ali kada on završi reprezentativnu karijeru, Vlahović će da nastavi. Ne pamtim kada smo imali tako dva moćna napadača - zaključio je Miloš Ninković za Sportski žurnal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike