Srbija i Hrvatska u istoj grupi, kako vam to zvuči? Simulator izračunao rivale Orlovima u kvalifikacijama za EP!

29.09.2022

06:20

0

Autor: 24sedam

Nakon što je određen sastav šešira najveće šanse da se nađe u grupi sa našim fudbalerima ima Kazahstan

Srbija i Hrvatska u istoj grupi, kako vam to zvuči? Simulator izračunao rivale Orlovima u kvalifikacijama za EP!
Fudbalska reprezentacija Srbije - Copyright MN Press

Trijumfalno je fudbalska reprezentacija Srbije završila treću sezonu Lige nacija! Pobedom nad Norveškom u Oslu, Orlovi su se plasirali u najjaču diviziju, ali i obezbedili mesto u drugom šeširu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Žreb, koji će biti održan 9. oktobra, proći će uz neke restrikcije, koje što se naše reprezentacije tiče znače da ne možemo igrati sa takozvanom državom Kosovo. Isti slučaj je i sa BiH i nepriznatom državom, kao i sa Španijom i Gibraltarom.

 

 

Tu su i restrikcije zbog vremenskih uslova, pa se u istoj grupi kvalifikacija mogu naći samo dve od sledećih selekcija - Norveška, Litvanija, Letonija, Estonija, Belorusija, Farska Ostrva, Finska i Island.

Kada se pogleda sastav šešira jasno je da četu selektora Dragana Stojkovića Piksija može da sačeka "pakao", ali i da je kuglice pogledaju pa dobije zaista lake protivnike. Na papiru, naravno.

Na stranici "We global football" napravljena je simulacija žreba koja je više nego zanimljiva kada su u pitanju naši rivali.

 

 

Statistika kaže da je najveća verovatnoća da će jedan od rivala u grupi Orlovima biti Kazahstan, a ako je verovati procentima ostali rivali biće Jermenija, Estonija, San Marino i Hrvatska! Dakle, četiri ekipe za uigravanje i komšije za direktnu borbu za prvo mesto.

Može lakše, može teže, ali teško da može zanimljivije! Kako vama izgleda ova grupa?

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike