Rikardo otkrio letošnju transfer sagu: Hteli su me PAO i AEK, želim da ostavim ime u Partizanu!

28.09.2022

19:03

0

Autor: 24sedam

Napadač crno-beli pričao za medije u Portugaliji

Rikardo otkrio letošnju transfer sagu: Hteli su me PAO i AEK, želim da ostavim ime u Partizanu!
20220818ivPartizanHamrun034 - Copyright MN Press

Iza Partizana je jedan od najtežih poraza u trofejnoj istoriji. Kako zbog toga što je došao od prvoligaša, tako i zbog činjenice da je crno-bele izbacio iz borbe za jedan trofej ove sezone.

Izabranici Gordana Petrića su u Sremskoj Mitrovici posle penala poraženi od Radničkog na prvoj stepenici Kupa Srbije, a jedan od tragičara bio je Rikardo Gomeš.

Sjajni napadač sa Zelenortskih ostrva najpre je u prvom poluvremenu pogodio stativu pri vođstvu Partizana 1:0, da bi u penal seriji promašio prvi penal i tako nagovestio agoniju Valjka koja je završena šokantnim porazom.

A deluje da nije mnogo nedostajalo da najbolji strelac Partizana ove sezone ne nosi crno-beli dres. Iako je letos produžio saradnju sa klubom iz Humske, Rikardo je medijima u Portugalu otkrio da je imao neke veoma zanimljive ponude.

- Na kraju prošle sezone mogao sam u Panatinaikos. Pred kraj letnjeg prelaznog roka imao sam poziv atinskog AEK-a, ali to su stvari koje ponekad ne zavise od mene. Klubovi se nisu dogovorili, ali to je OK. Dobro mi je u Beogradu – kazao je Rikardo i otkrio da bi teško u ovom trenutku mogao da se vrati u Portugal gde je nastupao za Vizele, Vitorije Gimaraeš i Nacionala.

- Veoma teško, jer finansijski, posebno sa ugovorom koji imam u Partizanu, ne vidim koji klub u Portugalu bi mogao da mi ponudi takve uslove.

Priznao je Rikardo Portugalcima da se lepo oseća u Beogradu i da zbog toga, između ostalog, nije razmatrao pozive sa drugih kontinenata.

- Meni je ovde veoma dobro, porodici takođe… Deca idu u školu, a eventualni odlazak u Saudijsku Arabiju značio bi da moraju da se vrate u Portugal. To je bio jedan od razloga zbog kojih nisam prihvatio ponude tamnošnjih klubova, nije bilo vreme za tu promenu.

Pohvlio se Rikardo Portugalcima da je postao najbolji strelac u istoriji Parizana u evropskim takmičenjima, uz osvrt na prošlu sezonu u kojoj su crno-beli prokockali pet bodova prednosti i ostali bez titule.

- U prvoj polovini sezone imali smo samo dva remija, ostvarili najbolju polusezonu i istoriji kluba, i na proleće nas je čekao derbi sa Crvenom zvezdom. Utakmica vrednija mnogo, mnogo više od tri boda. Nedostajalo nam je malo poniznosti. Mislili smo da ćemo pobediti, ali od tog poraza je naše samopouzdanje krenulo nizbrdo. Posle toga smo počeli malo da strepimo….

Priznao je golgeter sa Zelenortskih ostrva da mu je naredni cilj u Partizanovom dresu trocifreni broj golova.

- Nismo dobro počeli sezonu, ali smo onda promenili trenera, a ovaj koji je došao (Gordan Petrić prim. aut.) ima dobre nove ideje. Naš stil igre mi mnogo prija i mislim da je to jedna od tajni za veliki broj dati golova. Učiniću sve da dođem do brojke od 100 golova, jer želim da ostavim ime u Partizanu – istakao je Rikardo Gomeš.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike