Petrić nije u Partizanu zbog para: Ne živim od fudbala, imam svoj biznis i ne osećam pritisak da moram da radim

28.09.2022

12:36

0

Autor: 24sedam

Trener crno-belih rekao za Grke kako stoje stvari kod njega

Petrić nije u Partizanu zbog para: Ne živim od fudbala, imam svoj biznis i ne osećam pritisak da moram da radim
fkpart-hamrun-27 - Copyright MN Press

Trener Partizana Gordan Petrić iskoristio je mini pauzu u prvenstvu da poseti Atinu u kojoj je svojevremeno živeo dok je igrao za AEK. Pre dve godine vratio se u Grčku, ali u ulozi trenera Larise, pa je ta veza za sportom Helena bila dovoljan razlog da izađe danas intervju za portal SDNA.

Petrić je za SDNA priznao da je kupio dve sezonske karte za mečeve AEK, koji se nedavno uselio u novi stadion, iako neće biti u prilici da ih gleda zbog obaveza prema crno-belima:

- Neću moći da dođem na utakmice jer se mečevi AEK-a i Partizana poklapaju svakog vikenda, ali mislim da će moj sin gledati jednu u decembru. Došao sam u klub posle četiri kola kada je tim već zaostajao. Imali smo jednu pobedu do tada. Uslovi za preuzimanje ekipe nisu bili dobri, ali oduvek sam želeo da treniram Partizan. Odlučio sam da prihvatim ponudu i preuzmem tim. Do tada igrači nisu bili fokusirani 100 odsto na svoje obaveze, a bilo je problema i sa navijačima - priča Petrić.

MN Press
 

Strateg Partizana objasnio je kako se dogodio preokret u timu.

- Igrači nisu mogli da iskažu sav potencijal, ali smo trening po trening uspeli da ih psihički oporavimo, pa su igrali sve bolje i napravili seriju mečeva bez poraza. Mislim da će do Mundijala u Kataru igrati još bolje, a onda ćemo moći da napravimo neophodne rezove. Razlika je pet bodova u korist Crvene zvezde, ali nas čekaju još dve međusobne utakmice do kraja sezone. Obe ekipe žele šampionsku titulu jer donosi direktan plasman u Ligu šampiona. Naravno, i drugo mesto donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, ali je naš cilj da napredujemo korak po korak i vidimo gde ćemo završiti na kraju.

Imperativ pobede u svakoj utakmici Petrića tera da se oslanja na iskusnije igrače:

Promo/FK Partizan/Miroslav Todorović
 

- U Partizanu ne možete da igrate s decom svakog vikenda jer je svaka utakmica kao finale i nosi imperativ pobede. Moramo da pobeđujemo, a svaka utakmica je važna za naše ciljeve. U budućnosti, ipak, moramo da pustimo da igraju deca koja to zaslužuju.

Petrić ne odbija mogućnost da se po treći put nađe u grčkom fudbalu i daje još jedan zanimljiv dodatak ovoj izjavi:

- Nikada ne znate šta nosi budućnost. Lično, ne živim od fudbala, imam svoj biznis i ne osećam pritisak da moram da preuzmem neku ekipu po svaku cenu. Ako se pojavi projekat koji mi se svidi i zaineresuje me, neću reći ne - zaključuje Gordan Petrić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike