Sve Partizanove blamaže: Timok se prepričava 17 godina, a tek će obrazi brideti nakon Sremske Mitrovice!

28.09.2022

17:16

0

Malo je vremena za oporavak, a stiže Voša

Sve Partizanove blamaže: Timok se prepričava 17 godina, a tek će obrazi brideti nakon Sremske Mitrovice!
PARTIZAN_vs_NICA-13 - Copyright MN Press

Fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice priredili su jedno od najvećih iznenađenja na domaćim prostorima eliminacijom Partizana iz Kupa Srbije u šesnaestini finala.

Radnički je na svom terenu, nakon 90 minuta bio nadomak poraza, ali su do izjednačenja stigli u nadoknadi vremena, a potom su se šutirali penali. Crno-beli su promašili četiri šuta, dok je domaćin bio polovičan, za veliki trijumf.

Jasno je da je reč o jednoj od najvećih senzacija, ali to nije jedini poraz Partizana u Kupu Srbije koji je šokirao navijače.

Naime, na leto 1996. godine, u Kupu SR Jugoslavije, Partizan je doživeo prvu veliku katastrofu u najmasovnijem takmičenju.

U istoj rundi, kao i danas, 1/16 finala, poraženi su sa 2:1 od BSK-a iz Batajnice.

Tadašnji trećeligaš je slavio nakon produžetaka. Poveli su preko Panića u 48. minutu, Hristov je izjednačio za crno-bele u 77. minutu, a Vasiljević je postavio konačnih 2:1, u 109. minutu. Zanimljivo, ali taj meč je pored poraza Partizana, ostao upamćen i po igraču utakmice, Radovanu Radakoviću, kasnije golmanu crno-belih, koji je nedavno preminuo.

Poraz od ekipe Timoka, koji se dogodio pre 17 godina, i dan danas se prepričava. Nakon današnjeg poraza, na društvenim mrežama osvanulo je više podsećanja i poređenja sa utakmicom koja je odigrana u osmini finala Kupa Srbije i Crne Gore.

U Humskoj je trećeligaš, Timok iz Zaječara, gostovao tada aktuelnom šampionu države i to bez ijednog poraza, ali autsajder je slavio nakon penala. Tokom 90 minuta, crno-beli su, gotovo identično kao u Mitrovici, vodili sa 1:0, a strelac je tada bio jedan od omiljenih stranaca među navijačima Partizana, Obiore Odita. Timok se branio, a u odbrani je imao i sadašnjeg trenera Crvene zvezde Miloša Milojevića, ali su u 90. minutu stigli do izjednačenja.

Usledila je penal serija, a odučio je šut Srđana Radonjića, koji nije uspeo da savlada golmana Timoka. O toj senzaciji govori se 17 godina.

Koliko će se govoriti o meču iz Mitrovice, pitanje je, ali na crno-belima je da se oporave i vrate u takmičarski ritam, jer ih za četiri dana očekuje meč protiv Vojvodine u Superligi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike