Partizanov Natho izaziva dileme u Izraelu: Ponekad dođe zarđao, ima bržih i jačih od njega i ne juri protivnike!

23.09.2022

10:23

0

Autor: 24sedam

Kolumna novinara Ofira Sara o kapitenu

Partizanov Natho izaziva dileme u Izraelu: Ponekad dođe zarđao, ima bržih i jačih od njega i ne juri protivnike!
Bibars Natho - Copyright MN Press

Partizanov "poslovođa" Bibars Natho i u rodnom Izraelu izaziva iste kontroverze kao u Srbiji među pristalicama crno-belih.

Novinar Ofir Sar u kolumni posvećenoj kapitenu Izraela postavlja pitanje da li neko sa toliko fizičkih nedostataka zaslužuje mesto među prvih 11 nacinalnog tima i odmah zatim daje potvrdan odgovor - da.

- U veznom redu ima bržih i fizički jačih igrača, ali činjenice iznova govore: selektor za selektorom ide sa Nathom u ekipi. Na kraju, treneri vide i osete ono u šta prosečan fudbalski navijač manje razume, a to je iskustvo, staloženost, sposobnost da se tiho igra sa loptom, da se smiri, da vodi, sve elemente koje će stvoriti Nathoo koristeći sve ono što je stekao dugom karijerom u inostranstvu - piše Sar o igraču Partizana.

MN Press
 

- Naravno, loša igra kapitena vratiće zamerke - kada se umori ima problema da juri igrače. Obično ga zamenjuju, ponekad dođe malo zarđao i počne na klupi. Postoji i problem kod defanzivnog nivoa igre. U formaciji iza sebe sa četiri odbrambena igrača, ovo je očigledno opklada na napadački fudbal, a sa druge strane ostavlja tim otvorenim u centralnom delu terena.

- Protiv Albanije reprezentaciji su potrebne Nathove minute. Sastav nije blistav, nema previše  igrača koji bi mogli da odluče, i koliko god to zvučalo kao kliše, ovo je meč koji se odlučuje srcem i dušom. Moraće da se igra taktički i pametno, da zna kada treba da se pritisne, a s druge strane kada da se smiri i igra iza lopte, a Natho je možda jedini igrač u timu koji može da vodi - piše Sar.

Očekuje se da stadion "Blumfild" protiv Albanije bude ispunjen do poslednjeg mesta. Još juče je bilo samo par stotina karata u prodaji, najveći deo od 27.000 je odavno dobilo svoje vlasnike.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike