Da li se Srbija prerano radovala? Lazar Samardžić sve dalje od dresa Orlova!

21.09.2022

18:03

0

Autor: 24sedam

Mladi napadač se ponovo oglasio, Nemci odahnuli

Da li se Srbija prerano radovala? Lazar Samardžić sve dalje od dresa Orlova!
profimedia-0696738257 - Copyright Profimedia/Friso Gentsch/dpa

Obradovali su se srpski navijači kada je selektor Orlova Dragan Stojković Piksi najavio da će Lazar Samardžić u budućnosti obući dres Srbije.

Ipak, mladi se ubrzo oglasio na društvenim mrežama istakavši da još nije prelomio kojoj će se selekciji privoleti, da bi sada nemačkim medijima dao izjavu koja bi mogla da nasluti razvoj situacije. A ona u ovom trenutku za Srbiju nije najbolja…

Pošto je pre nekoliko dana u izjavi za „Gazetu delo Sport“ istakao da se više oseća kao Nemac, fudbaler Udinizea je za „Spox“ samo dodatno potvrdio tu tvrdnju.

- Naravno da se nadam da ću se naći na Evropskom prvenstvu za mlade naredne godine. Radujem se zbog svakog nastupa za Nemačku. Prošle godine sam razgovarao sa trenerom U21 selekcije Antoniom Di Salvom. Rekao je da mu je teško da me pozove ukoliko ne igram redovno u klubu. Zato sam u početku bio samo sa U20 timom, da bi treneri mogli da prate moj razvoj. Tamo sam bio ubedljiv, pa sam dobio poziv za sledeće okupljanje U21 selekcije gde sam usled povreda dobio priliku – kazao je Samardžić.

Fudbaler koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije „pancera“ istakao je i da se ne zamara previše naporima čelnika FSS da ga ubede da ponese opremu „orlova“.

- Znam da ima upita, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Nemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku, za sada razmišljam samo o FS Nemačke. Ponosan sam što igram za nemačku reprezentaciju, ali naravno, ponosan sam i na svoje korene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osećam i kao Srbin - kazao je Lazar Samardžić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike