Partizan volim, sa Ostojom sam prijatelj, Petrić može do Lige šampiona! Legendarni Mijatović prati dešavanja u crno-beloj porodici!

16.09.2022

14:04

0

Čuveni fudbaler uvek spreman da pomogne svojim crno-belima

Partizan volim, sa Ostojom sam prijatelj, Petrić može do Lige šampiona! Legendarni Mijatović prati dešavanja u crno-beloj porodici!
Predrag Mijatović - Copyright MN Press

Nekadašnji fudbaler Budućnosti, Valensije, madridskog Reala, Fiorentine i Levantea, najduže je nosio dres Partizana.

Čovek koji je 78 puta igrao za našu reprezentaciju,Predrag Mijatović u ekskluzivnom intervjuu priča o svojim planovima, crno-belima, novom predsedniku JSD, treneru fudbalera...

Kad god su neke turbulencije i previranja u Humskoj iskoči i njegovo ime kao viđenog spasitelja.

- Žao mi je što se dešavaju stvari koje nisu pozitivne, niti za sportske rezultate, niti institucionalno. Informacije koje imam dobijam preko štampe i ne bih mogao da kažem nešto konkretnije. U svakom slučaju kao partizanovac sam raspoložen da pomognem onoliko koliko mogu - ističe Mijatović, koji je svojevremeno bio sportski direktor Reala i veoma dobro zna šta takav posao zahteva:

- Vođenja sportskog projekta jednog velikog kluba kao što je Partizan nemoguće je raditi iz daljine, tako da kao partizanovac i neko ko voli klub, apsolutno sam raspoložen da pomognem, ali sa distance. Taj posao se radi duboko involviran, prve godine bukvalno 24 sata dnevno, dok se stvari postave na svoje mesto. Naravno, u takvom nekom procesu morali bi i da se vuku potezi koji nisu popularni, ali da ne ulazim sad u detalje. Kao partizanovac želim im svima sve najbolje, ali ja sam mnogo daleko da bih mogao u ovom trenutku da razmišljam na tu temu.

Prati Mijatović i situaciju u JSD Partizan, odnosno priču oko izbora novog predsednika. Budući da ne zna iz prve ruke šta se dešava ne želi da se izjašnjava. Ali ističe da je prijatelj sa novim predsednikom Mijailovićem.

MN Press
 

- Sa Ostojom Mijailovićem sam prijatelj, nekoliko puta smo se viđali ranijih godina, čak sam i izjavio da dobro vodi košarkaški klub. Međutim, u ovoj situaciji sam distanciran, nisam bio u kontaktu ni sa Ostojom, ni sa Miloradom Vučelićem.

Još jednom naglašava da ne razmišlja o tome da prihvati bilo kakvu ponudu, odnosno konkretno FK Partizana, iako je, kako kaže, jako veliki partizanovac.

- U ovom trenutku ne razmišljam o povratku i Srbiju iz porodičnih i poslovnih razloga koji me vezuju za Španiju.

Ali, zato je jako dobro upućen u dešavanja u prvom timu Partizana otkad je prvi trener postao njegov nekadašnji saigrač Gordan Petrić.

MN Press
 

- Sa Petrićem me veže višedecenijsko prijateljstvo, igrali smo zajedno devedesetih u Partizanu, bili smo zajedno i u onoj omladinskoj reprezentaciji u Čileu, poznajemo se čitavu večnost i jako mi je drago što je dobio šansu da bude trener. Znam koliko voli Partizan, kao i svi mi koji smo bili u klubu i nosili crno-beli dres - kaže Mijatović i dodaje:

- Ima puno kvaliteta, posebno tu neku mirnoću u kriznim momentima, kada ekipa ne pruža što se od nje očekuje i mislim da je pravo rešenje. Uostalom, otkad je došao sve ide nekako na bolje. Kao njegov prijatelj želim mu sreću i da se vrati mogućnost da se bori za titulu. Znam koliko je ambiciozan, verujem da sve to može, pogotovo što ove sezone titula donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što je sjajno ne samo za igrače, nego i za klub, za finansije, jer plasman u Ligu šampiona donosi prilično veliku količinu novca.

Nezaobilazna tema bili su i neuspesi Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno Partizana u Ligi Evrope.

- I Zvezda i Partizan su ove sezone očekivali više. Zvezda je imala veliku priliku da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, što bi bila izuzetna stvar i za klub sa finansijske strane i za afirmaciju igrača. Međutim, imali su lošu sreću i u tom poslednjem koraku nisu uspeli da urade ono što su svi očekivali i što su oni verovali. Žao mi je, ja jesam partizanovac, ali kad su međunarodne utakmice u pitanju, naravno da želim da Zvezda pobedi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike