Mijailovića izabrala dvotrećinska većina delegata! Vazurino privatno obezbeđenje spustilo rampu na stadionu!

12.09.2022

17:53

0

Predsednik KK Partizan imenovan za prvog čoveka JSD

Mijailovića izabrala dvotrećinska većina delegata! Vazurino privatno obezbeđenje spustilo rampu na stadionu!
partizan j (4) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Skupština JSD Partizana održana danas popodne u prostorijama Teniskog kluba Partizan izabrala je jednoglasno Ostoju Mijailovića za novog predsednika Sportskog društva.

Delegati 13 klubova, koji daju 52 glasa, prozvani su od predsedavajućeg Mijailovića, posle čega su izabrali radno predsedništvo, verifikaciono telo i overavača zapisnika.

- Lično sam im pokazao da sa nama imamo potpise 13 klubova, oni sede sa nama u prostoriji, to su predstavnici klubova sa ovlašćenjima -  Atletski klub, vaterpolo klub, veslački klub, gimnastički klub, klizački i hokej klub, košarkaški klub, odbojkaški klub, ragbi klub, rvački klub, streljački klub, teniski klub, džudo klub i šahovski klub. Po broju glasova prisutnih imamo 52 od 93 glasa i imamo kvorum za rad i odlučivanje i u prostorijama Teniskog kluba Partizan ćemo nastaviti skupštinu po dnevnom redu po kojem je zakazana za današnji dan i radićemo po dnevnom redu - rekao je Mijailović.

Mijailović je objasnio da je danas čistim nasiljem Miloša Vazure i nepoznatih ljudi koji su se predstavili kao pripadnici obezbeđenja, većini onemogućeno prisustvo u prostorijama na severnoj dtrani stadiona u Humskoj, iako su svi predstavnici klubova došli sa punoćjima onako kako se u uputstvu za organizovanje Izborne skupštine tražilo od njih.

- Danas smo onemogućeni da uđemo,bjer su shvatili da je većina došla da podrži moju kandidaturu - rekao je Mijailović.

Novi predsednik JSD Partizan je pisutnim delegatima rekao da će njegov budući Upravni odbor činiti najugledniji partizanovci u srpskom društvu i onda je istakao da će to biti: proslavljeni vaterpolista Filip Filipović, bivši trener fudbalera Partizana Marko Nikolić, košarškaška legenda Željko Obradović i mnogi drugi. Potpredsednik UO je bivši veslač Đorđe Višacki, Andrea Arsović je potpredsednik Skupštine dok je Željko Tanasković generalni sekretar.

- Vučelić nije mogao da započne sednicu, niti da donosi odluke, jer nisu ni imali kvorum sa pet klubova koji su tamo imali svoje predstavnike - rekao je Mijailović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike