Najbolja odluku u životu bila mi je dolazak u Partizan! Zeka je lomio mog oca i dobro što ga je slomio

27.03.2022

13:02

0

Autor: 24sedam

Predrag Mijatović objasnio kako se iz Podgorice preselio u Humsku

Najbolja odluku u životu bila mi je dolazak u Partizan! Zeka je lomio mog oca i dobro što ga je slomio
19930515npMijatovic5 - Copyright MN Press

Jedan od najvećih fudbalera sa ovih prostora Predrag Mijatović istakao je u intervjuu za Arena Sport Tv da je najbolji potez u njegovoj igračkoj karijeri bio dolazak u Partizan u zimu 1989. godine.

Te godine Mijatović je stigao iz Budućnosti i u naredne tri godine postao je jedan od najboljih fudbalera koji su nosili crno-beli dres. Sve zasluge što je to tako bilo, osim Mijatovića, zaslužio je i Partizanov glavni pregovarač Žarko Zečević.

Tadašnji generalni sekretar crno-belih, kako je sam govorio, napravio je grešku kada je Dejana Savićevića prepustio Crvenoj zvezdi, jer je razgovarao sa igračem umesto sa ocem. U Mijatovićevom slučaju sa druge strane stola sedeo je njegov otac. 

MN Press
Dragan Stojković i Predrag Mijatović na meču protiv Češke

- Zeka je moj veliki prijatelj i jako je sposoban i pametan sportski radnik. Čujemo se često, posebno na naš rođendan, jer ga istog dana slavimo. Ja sam ga kao mlađi uvek njega zvao, da bih jednom rekao "ajde, jednom se ti seti prvi da čestitaš" i stvarno se desilo sledeće godine da je on prvi zvao. U to doba, a i kasnije je napravio velike rezultate u Partizanu sa Nenadom Bjekovićem - priča Mijatović i nastavlja:

- Nije bilo lako raditi u tim vremenima. Ja sam jednom nogom bio u Hajduku iz Splita, dobili smo neke informacije, da je neka tendencija u zemlji i da će sve ići u nekom drugom pravcu i onda je došao na red Zeka sa njegovom pričom i filozofijom. Ima jako dobru priču, ima moć da `natera` nekog da razmišlja kao on i to je stvarno fenomenalno. Tako da je on mog oca naterao da razmišlja kao on i moj otac kao partizanovac prihvatio je njegove stavove - rekao je Mijatović.

MN Press
Predrag Mijatović

Mijatović priznaje da je navijao za Hajduk kao dete.

- Ja sam bio veliki hajdukovac, ali sam poslušao mog oca. Srećom!  Jer to je bila najbolja odluka u mom životu. Ja sam u Partizanu naišao na jednu fenomelnanu atmosferu i to kada sam bio u malim igračkim krizama dobijao sam podršku od svih u klubu. Zeka je  lomio  mog oca i odlično je što ga je slomio - zaključio je Mijatović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike