JSD Partizan je u stanju kliničke smrti, a neko hoće da gradi zgrade na imovini kluba! Mijailović otkrio detalje sa izborne skupštine

16.09.2022

12:47

0

Novoizabrani predsednik progovorio i o APR-u i Vučeliću

JSD Partizan je u stanju kliničke smrti, a neko hoće da gradi zgrade na imovini kluba! Mijailović otkrio detalje sa izborne skupštine
mijailović - Copyright Printscreen/Sportal Jutro

Predsednik košarkaškog kluba Partizan i novoizabrani predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, Ostoja Mijailović je prvi put nakon izborne skupštine javno govorio o dešavanjima uoči glasanja.

Mijailović je gostovao u Sportal jutru, i između ostalo je istakao da je njegova pobeda zapravo pobeda svih partizanovaca.

- Sportsko društvo je stavljeno u stanje kliničke smrti da bi primat imao FK Partizan, tako su nam mali klubovi umrli. Atletska staza je u katastrofalnom stanju, mi ne možemo da se takmičimo. Država je dala finansijku pomoć Sportskom društvu, a od toga su plaćani troškovi fudbalskog kluba, a sad čujem da će neko da gradi tamo zgrade, neće to niko da radi! Imovina ne pripada nikome tamo. Ta imovina pripada Partizanu, a treba da vidite u kom je stanju imovina Partizana. Prema njoj se ne ponaša tako što se dođe u situaciju da se sve sruši. Kako može neko da pravi zgrade na Partizanovoj imovini, to je još jedan spin...- kazao je Mijailović, pa dodao:

- Ovde se videlo da ne mora politika sa svime da ima veze. Model prema kome su pripremili izboru skupštinu je prepisan model iz 2016. Ja sam bio učesnik 2016. kada mi nisu dozvolili da uđem. Četiri puta su ponavljali skupštinu, menjali delegate da bi pobedili. Ja sam tada ostao napolju. Sada sam rekao, ako jedan klub ne uđe, da ću održati sednicu u drugoj prostoriji.

Novi predsednik je zahvalio svima koji su mu pružili podršku, ali su i glasali za neke promene.

- Želim da se zahvalim ljudima što su bili hrabri i što su se izborili za neke promene. Ljudi su su dovedeni u zabludu, na dokumentu se nigde ne traži matični broj, svi elementi koje su dali su isunjeni, pa su počeli da izmiljaju da li je neko član kluba. Da nije bilo to oni bi izmislili nešto drugo.

Što se pak dosadašnjeg predsednika, Milorada Vučelića tiče, kako je naveopet i po godina nije održao skupštinu.

- Gospodin Vučelić je vešto izbegao da odgovori da li je istina da skupština nije držana pet godina, a jasno piše u dokumentciji da je poslednja održana 2017. godine. I sad neko priča o prijavama... Pet i po godina niste održali skupštinu, a mora po svim zakonima da se održava jednom godišnje i da se APR-u predaje finansijski izveštaj... - kazao je Mijailović i podvukao:

- Ovde nema veze Vlada, niko od države se nije mešao, APR je proverio sve, sve je bilo po zakonu i upisali su me. Mnogo je elegantnije, kulturnije što su oni to uradli nego da ja branim sebe - zaključio je Ostoja Mijailović.   

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike